Ponta: Nu am exercitat presiuni asupra justiţiei. Dacă CSM vrea să se facă de râs, să ancheteze în continuare manechine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre a ieşit la promenadă în ziua referendumului însoţit de un alai de fotomodele
Radu Mazăre a ieşit la promenadă în ziua referendumului însoţit de un alai de fotomodele

Premierul Ponta susţine că, prin declaraţia privind anchetarea manechinelor lui Mazăre, nu a exercitat presiuni pe justiţie, iar membrii Consiliului Superior al Magistraturii, aflaţi "la plajă" şi fără a avea timp să valideze noul ministru al Justiţiei, pot continua să ancheteze aceste manechine.

"Eu nu pot decât să apreciez faptul că, de exemplu, CSM, care a fost în vacanţă şi nu a avut timp să discute despre propunerea de ministru al Justiţiei, s-a considerat că, în vacanţă fiind, la plajă, îi afectează independenţa faptul că eu consider că este ridicol să anchetezi nişte manechine. Îmi cer scuze celor de la CSM, pot sta la plajă până pe 20 liniştiţi, e bine să le ancheteze pe manechine. Dacă vor să se facă de râs, e treaba lor", a spus Ponta la postul B1 TV.

El a susţinut că, prin declaraţia privind anchetarea manechinelor primarului PSD al Constanţei, Radu Mazăre, nu a exercitat presiuni asupra justiţiei şi că el ar prefera ca justiţia să se îndrepte mai mult împotriva hoţilor de pe stradă, fapt care este de interesul tuturor celor care achită taxe la buget.Victor Ponta a mai spus că modelul lui de "procurori eficienţi" este cel american în care aceştia au posibilitatea să aleagă cazurile pe care le investighează.

"Modelul meu de procurori eficienţi este în continuare modelul american în care procurii, mulţi dintre ei sunt aleşi, au un birou de procurori şi au spre deosebire de legea europeană, au posibilitatea de a alege care anume cazuri le investighează. Principiul universal este următorul: ai o anumită capacitate de a ancheta, eu cred că îmi doresc foarte mult ca în România justiţia să tragă la răspundere penală cât mai repede şi cât mai complet criminali, violatori, corupţi. Ideea este următoarea: dacă într-adevăr sunt mai importanţi medicii şi manechinele e decizia justiţiei", a conchis primul ministru Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite