Inspectoratul de Stat în Construcţii a retras din instanţă adresa lui Grăjdan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul a transmis, luni, un comunicat în care arată că Secretariatul General al Guvernului (SGG) a solicitat conducerii interimare a Inspectoratului de Stat în Construcţii să verifice de urgenţă, încursul acestei zile, dacă au fost respectate toate procedurile de formă şi de fond cu privire la adresa înaintată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de către această instituţie.

UPDATE17.00 Executivul a transmis, luni, un comunicat în care arată că Secretariatul General al Guvernului (SGG) a solicitat conducerii interimare a Inspectoratului de Stat în Construcţii să verifice de urgenţă, în
cursul acestei zile, dacă au fost respectate toate procedurile de formă şi de fond cu privire la adresa înaintată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de către această instituţie.

De asemenea, Secretariatul General al Guvernului a solicitat ca, în funcţie de cele constatate, să se ia toate măsurile legale care se impun, inclusiv retragerea adresei către ICCJ.

"Astfel, în cursul acestei după-amieze, ISC a comunicat Secretariatului General al Guvernului faptul că, în urma cercetărilor, s-a constatat faptul că adresa semnată şi asumată de către inspectorul general Constantin Adrian Balaban Grajdan nu are valabilitate juridică, urmând a fi retrasă din instanţă", se arată în comunicat.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au audiat, joi, pe Constantin Adrian Balaban-Grăjdan şi i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, respectiv de favorizare a infractorului.

După mai bine de opt ore de audieri, Grăjdan a fost lăsat să plece, el fiind cercetat în libertate în acest dosar.

Cu câteva orea înainte, premierul Victor Ponta anunţase că a cerut verificarea legalităţii documentului. "Nu cunoaşteam ISC, nu-l cunoaşteam nici pe domnul Gărjdan în niciun fel. Am cerut propuneri pentru conducerea acestei instituţii. Ghinionul cu acest domn e că a fost director adjunct în 2009. A fost alegere foarte proastă. Eu plătesc politic pentru asta. Imediat l-am demis, am luat măsuri ca să răspundă şi juridic dacă a încălcat legea. Am cerut noii conduceri să verifice legalitatea emiterii oricărui act de către domnul Grăjdan şi să acţioneze pe loc să confirme actele legale şi să le infirme pe cele ilegale", a spus Ponta.

"Dacă înţeleg bine întrebarea dumneavoastră, în mod sigur, 101%, nu mi l-a propus domnul Năstase. Dacă asta vă interesează, asta pot să vă spun cu certitudine. Un alt coleg mi l-a propus, căruia am avut grijă să-i transmit toate gândurile bune pentru necazul în care m-a băgat, motiv pentru care nici nu-i mai ascult alte sfaturi. Dar nu pot da vina pe altcineva. Când eşti şef, răspunzi şi pentru alţii", a spus Ponta, răspunzând unei întrebări legate de persoana care l-a propus pe Grăjdan la ISC.

Ponta a evitat însă să spună cine este persoana care a făcut propunerea.
"Eu ştiu cine mi l-a propus, dar eu sunt cel care răspunde pentru numiri. Nu e secret, e o chestie a mea de responsabilitate, sunt şeful partidului, trebuie să răspund şi când ascult sfaturi proaste", a spus Ponta.
El a precizat că a cerut propuneri cu oameni care au lucrat în sistem şi că a primit propuneri de oameni care mai lucraseră în instituţie.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au audiat, joi, pe Constantin Adrian Balaban-Grăjdan şi i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, respectiv de favorizare a infractorului.
După mai bine de opt ore de audieri, Grăjdan a fost lăsat să plece, el fiind cercetat în libertate în acest dosar.
Miercuri, procurorii DNA au făcut percheziţii la Inspectoratul de Stat în Construcţii, de unde au ridicat documente

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite