Ponta: Măsurile anunţate de ARD în programul de guvernare sunt nişte minciuni gogonate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsurile anunţate de ARD în programul de guvernare reprezintă nişte "minciuni gogonate", care generează pierderi de încasări bugetare şi depăşirea anvelopei salariale negociate cu Fondul Monetar Internaţional, a declarat liderul USL, premierul Victor Ponta.

"Lucrurile acestea sunt nişte simple minciuni. Bun, că-s făcute de Videanu nu mă miră (...) E o minciună gogonată!", a spus Ponta la Antena 3.

El a precizat că scăderea cotei unice de la 16 la sută la 12 la sută, promisă de ARD, generează un minus de încasări bugetare de 11 miliarde lei care trebuie acoperit dintr-o altă sursă pe care ARD nu a prezentat-o.

Premierul a punctat totodată că majorarea salariului minim este o idee bună, prezentată şi de USL, dar îi obligă pe angajatorii privaţi să mărească salariile minime, astfel că este necesară o discuţie cu aceştia sau se impune o compensare în zona contribuţiilor de asigurări sociale, generând în acelaşi timp depăşirea anvelopei salariale negociate cu Fondul Monetar Internaţional.

"Pentru stat înseamnă ieşirea din anvelopa salarială negociată cu FMI, pentru că trebuie să măreşti nu doar salariile minime, dar sunt foarte multe salarii în sectorul bugetar care se raportează la salariul minim", a spus Ponta.

ARD afirmă, în sinteza programului de guvernare făcut public marţi, că va introduce cota unică de 12 la sută, va creşte salariul minim la 850 de lei în 2013 şi la 1.000 de lei în 2015, va reduce CAS cu 5 la sută şi, de asemenea, că va pune capăt numirilor politice la Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite