Ponta: Cei trei «acari Păun» găsiţi pentru referendum reliefează ridicolul celor care acuză fraude

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţionarea în justiţie a trei şefi de secţii de votare care ar fi introdus în urnă 500 de buletine în total reliefează excelent ridicolul celor care vorbeau de probleme la referendum, nivelul reclamat al fraudelor ajungând de la două milioane cazuri la doar trei şefi de secţii, spune premierul Ponta.

"De la două milioane de fraude s-a ajuns la 50.000 şi de la 50.000 s-a ajuns la trei şefi de secţie din Mehedinţi, că au 500 de voturi în plus. Ridicolul celor care vorbeau de probleme la referendum a fost excelent reliefat ieri, când s-au găsit cei trei «acari Păun» care au pus 500 de buletine. Deci, dacă nu erau cele 500 de buletine, cred că rezultatul referendumului era clar în favoarea celor care vorbeau de fraude...", a spus Ponta la începutul şedinţei de guvern, caracterizând situaţia drept "absolut jenantă".

El a cerut ministrului de Interne şi ministrului delegat pentru Administraţie să dispună toate măsurile necesare pentru ca alegerile parlamentare să fie organizate în condiţii ireproşabile, ca şi în cazul alegerilor locale, dar şi al referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

Primii trei şefi de secţii de votare, din Mehedinţi, dar şi reprezentanta unei alte secţii de vot, toţi inculpaţi de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru fraudă electorală, au fost deferiţi justiţiei, a informat, luni, Ministerul Public.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite