Ponta: "Băsescu trebuie să accepte legea educaţiei votată în Parlament"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Liderul PSD, Victor Ponta, a estimat că legea educaţiei va fi adoptată de Senat săptămâna viitoare. Actul normativ şi-ar încheia astfel traseul legislativ şi ar urma să ia calea Palatului Cotroceni pentru promulgare.

Ponta a declarat că, atunci când legea educaţiei va ajunge pe biroul său pentru promulgare, preşedintele Traian Băsescu va fi în situaţia de a decide dacă "merge pe mâna guvernului sau pe mâna Constituţiei".

"Ce este constituţional este că trebuie să accepte legea votată de Parlament, pentru că Parlamentul adoptă legi şi Guvernul le pune în practică, nu invers", a afirmat şeful social-democraţilor.

Guvernul şi-a asumat, joi, răspunderea pe legea educaţiei, iar cele două partide de Opoziţie, PSD şi PNL, au taxat gestul Executivului depunând la Parlament o nouă moţiune de cenzură, semnată de 137 de parlamentari.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat că data la care ar urma să fie dezbătută moţiunea de cenzură depusă pe legea educaţiei ar putea fi stabilită după ce Curtea Constituţională se va pronunţa în legătură cu sesizarea privind acest act normativ.Birourile Permanente ale celor două Camere urmează să stabilească marţi calendarul pentru dezbaterea moţiunii de cenzură.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite