Ponta: Băsescu este nemulțumit de prestația lui Blaga și MRU. A devenit șef de campanie al PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a comentat acid ieșirile din ultimele zile ale președintelui Traian Băsescu. Ponta susține că aceste declarații pot fi traduse într-o nemulțumire a președintelui față de campania PDL pentru parlamentare. În consecință, Băsescu a preluat frâiele campaniei electorale, a spus Ponta.

"Cred că ați remarcat că m-am ferit să comentez foarte mult ieșirile dlui președinte Băsescu. Astă seară, domnia sa a preferat să aibă un discurs de campanie electorală. Este șeful campaniei electorale pentru PDL și probabil că este foarte nemulțumit de prestația dlui Blaga, a dlui Ungureanu, a dlui Pavelescu și atunci conduce el campania electorală împotriva USL", a declarat Victor Ponta la RTV.

Premierul a spus că Traian Băsescu nu trebuie luat în serios, cu atât mai puțin când vorbește despre creșterea pensiilor în 2013. "Un președinte când vorbește, sigur că ar trebui luat în serios dacă nu-i vorba de președintele Băsescu. Cu atât mai puțin ar trebui luat în serios când vorbește de pensii, pentru că președintele Băsescu, nu alt președinte al acestei țări, în urmă cu doi ani și jumătate, este cel care, trecând peste atribuțiile Guvernului, a ieșit și a spus că taie pensii. Credeți că există un alt pensionar în această țară, din cei șase milioane, care să-l creadă pe Traian Băsescu atunci când vorbește de mărirea pensiilor? Eu cred că cei șase milioane de pensionari realmente se simt jigniți de acest mod lipsit de un pic de prudență și de jenă față de ei", a mai spus Victor Ponta.

Reacția lui Ponta vine după ce Traian Băsescu a declarat că înainte de orice planuri privind economia ar trebui indexate pensiile. "Eu cred că marea prioritate pentru la anul este să menţinem stabilitatea fiscală şi să facem pasul următor în aplicarea Legii pensiilor, adică indexarea, pentru că e scrisă în mult-hulita lege, plecând de la Legea pensiilor, plecând de la realitatea că de trei ani, pensiile nu au mai fost indexate, cred că ar trebui analizată posibilitatea indexării pensiilor, înainte de a vorbi de toate procesele de reduceri şi nu ştiu ce, de fiscalitate", a spus preşedintele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite