Ponta: "Orban a fost umilit din prostie şi la ordin politic de europarlamentari PDL"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonard Orban
Leonard Orban

Ministrul Leonard Orban, fost ministru chiar în Guvernul PDL, a fost umilit "din prostie" din cauza unui ordin politic transmis europarlamentarilor democrat-liberali care au venit special în locul unor parlamentari PPE şi i-au convins şi pe alţii să vină împotriva acestuia, a afirmat premierul Victor Ponta.

"Aşa măgărie nu am văzut în acest an", a spus Ponta la România TV, arătând că regula este ca europarlamentarii dintr-o ţară să îl susţină pe candidatul ţării respective la un post în cadrul Uniunii Europene.

Premierul a precizat, de asemenea, că europarlamentarii PSD l-au susţinut prin vot pe Dacian Cioloş, propus de Guvernul PDL pentru postul de comisar european.

Consilierul prezidenţial, Cristian Diaconescu, a declarat, joi, că premierul Ponta nu a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre candidatura lui Orban pentru postul de la Curtea Europeană de Audit, după ce acesta a primit aviz negativ din partea Comisiei de Control Bugetar a Parlamentului European.

Orban a primit aviz negativ, miercuri seară, la Comisia de Control Bugetar din PE, pentru postul de la Curtea Europeană de Audit, primind 14 voturi "împotrivă" şi 12 voturi "pentru".

În proiectul raportului scris de la audierea sa, publicat pe site-ul Comisiei pentru Control Bugetar, Orban are o întrebare dacă îşi va retrage candidatura în cazul unui aviz negativ al Parlamentului, iar răspunsul său este că va renunţa la candidatură.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite