Ponta: "Nu mai merg eu la Bruxelles, dar coabitarea presupune soluţii pentru Schengen şi fonduri UE"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat că nu va mai participa la reuniunile Consiliului European de la Bruxelles, unde îl va ruga să meargă pe preşedintele Băsescu, şi a subliniat că o coabitare între cei doi presupune colaborarea în privinţa aderării la Schengen sau a rezolvării problemelor legate de fondurile UE.

"Domnul Băsescu va vrea probabil să meargă la Bruxelles. Foarte bine, chiar o să-l rog să meargă la Bruxelles. O să-l rog pe domnia sa să meargă, pentru că vorbim de faimosul cuvânt coabitare şi o să-i propun:

Domnule preşedinte Băsescu, cred că e important ca dumneavoastră să mergeţi la Bruxelles şi să le spuneţi oamenilor de acolo: <<Stimaţi colegi europeni, nu mai luaţi în serios ce am zis până acuma, aia cu lovituri de stat, cu justiţia... Gata, s-a rezolvat problema, m-am întors eu>>?", a declarat Victor Ponta, în această seară, la Antena 3.

Prim-ministrul a arătat că România are o serie de probleme de rezolvat, precum aderarea la spaţiul Schengen, care nu a avut loc în timpul guvenării Boc. "Dacă preşedintele ţării ţipă că e lovitură de stat, e normal să nu ne primească ăia", a declarat Ponta.

Premierul a arătat că preşedintele Băsescu ar trebui să se implice şi în problema fondurilor europene, având în vedere că, pe baza auditului pentru ultimii ani, în această toamnă s-ar putea lua "decizii foarte rele împotriva României".

"Dacă domnul Băsescu va alege calea demagogică şi populistă şi va zice <<Guvernul USL>>, înseamnă că povestea cu coabitarea pentru România rămâne doar o poveste", a spus premierul Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite