Ponta: "Nu mai accept să fie atacaţi miniştrii în funcţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu va mai accepta ca aceia care îl consiliază pe preşedintele Traian Băsescu şi care sunt, în general, foşti miniştri "foarte frustraţi" că nu mai sunt în ministerele pe care le-au condus, să-i mai atace pe miniştrii în funcţie.

"O să-i spun preşedintelui că nu voi accepta de acum încolo ca cei care îl consiliază pe domnia sa - în general cei foarte frustraţi că nu mai sunt în ministerele pe care le-au condus până acum - să îi atace pe miniştrii în funcţie. Păi ce-ar însemna acuma să le spun şi eu miniştrilor toată ziua să-l atace pe domnul Băsescu?", a spus Ponta.

El a precizat că normalitatea în funcţionarea instituţiilor statului este atunci când consilierii îl consiliază pe preşedinte, iar miniştrii conduc ministerele sub conducerea premierului.

Premierul Ponta i-a transmis preşedintelui Băsescu faptul că el nu va ridica niciodată primul "sabia" în relaţia cu şeful statului, dar nici nu se va abţine la a răspunde unor atacuri ale acestuia, arătând în acelaşi timp că este deranjat că "anumiţi" consilieri prezidenţiali îi atacă pe miniştri.

"Acum am o poziţie publică, din care declaraţiile mele trebuie să ţină cont de relaţia instituţională cu preşedintele României. În ceea ce mă priveşte, nu voi ridica niciodată primul sabia, dar nu pot să spun că nu voi răspunde. Mă deranjează foarte tare faptul că anumiţi consilieri ai preşedintelui, şi pe frustrări personale pentru că nu mai ocupă funcţiile de dinainte, au început să atace miniştri. Nu voi accepta lucrul acesta şi voi discuta cu preşedintele României", a spus Ponta, la emisiunea "După 20 de ani" la PRO TV, conform mediafax.

Întrebat despre ce consilieri este vorba, premierul a arătat că a existat o discuţie pe educaţie care l-a deranjat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite