Ponta: "Liderii europeni trebuie să audă ce gândesc românii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a spus, miercuri, la evenimentul de lansare a candidaţilor USL de pe stadionul naţional, că liderii europeni aflaţi la congresul PPE "trebuie să audă ce gândesc românii despre cei cu care stau la masă",făcând referire la Traian Basescu şi PDL, transmite NewsIn.

"Vreau să mă exprim ca o gazdă, în numele dumneavoastră, să spun bun venit primilor miniştri, oficialilor europeni care se află astăzi la Bucureşti într-o altă clădire. Ei însă trebuie să audă de la dumneavoastră, trebuie să audă de la români ce gândesc românii despre cei cu care stau la masa, despre Băsescu şi despre PDL", a spus Ponta, după care tot stadionul a început sa huiduiască.

El a precizat că face acest lucru deoarece "vrea să le amintească, niciodată o ţară nu este umilită decât dacă există cozi de topor aici în ţară, niciodată o ţară nu este înfrântă, decât dacă are aici, în ţară, oameni care o vorbesc de rău" şi a cerut în numele USL şi "în numele românilor", să spună că "Uniunea Social-Liberala, guvernul nostru, Parlamentul, noi toţi, ca români, suntem europeni, ne-am câştigat acest drept, suntem mândri ca suntem europeni şi vrem să ne comportăm ca cetăţeni europeni egali cu toti ceilalţi".

"Vreau să transmit acest mesaj şi vreau sa cred că nimeni nu va mai spune de aici din România că suntem cetăţeni de mâna a doua, că trebuie sa fim pedepsiţi din afara ţării, că trebuie să fim traşi la răspundere din afara ţării, sunt convins că românii au capacitatea şi merită să fie cetăţeni europeni. Şi asta vreau să spun în această seară pentru colegii noştri lideri europeni şi fiţi convinşi că ne vor respecta şi ne vor trata cu respect daca noi înşine credem lucrul acesta despre noi", a mai spus premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite