Ponta: “Legea educaţiei ar putea fi schimbată până la sfârşitul anului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la ieşirea de la discuţiile cu reprezentanţii UMF din Târgu Mureş, că Legea educaţiei ar putea fi schimbată până la sfârşitul anului, deoarece “are prevederi aberante”, “care împiedică promovarea unor noi cadre didactice”. 

Victor Ponta a fost însoţit la aceste discuţii de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. 

Sunt aici alături de ministrul Educaţiei, sarcina principală evident îi aparţine ministrului Educaţiei, pentru a discuta cu conducerea şi cadrele didactice din cadrul UMF. ”, a ţinut să menţioneze Ponta, adăugând că “nu este o idee bună şi nu trebuie să avem facultăţi separate”.

Pe de altă parte, a subliniat premierul, UMF Târgu Mureş este declarată, prin Legea educaţiei, universitate multiculturală şi, ca atare, va trebui să asigure reprezentanţi maghiari în structurile de conducere ale universităţii, în proporţie de o treime, iar românii ar trebui să constituie celelalte două treimi.

Universitatea de aici, ca şi toate universităţile din ţară, sunt afectate de acele prevederi aberante cuprinse în urmă cu un an şi jumătate, aproape doi ani, în Legea educaţiei, prevederi care împiedică, de fapt, promovarea unor noi cadre didactice.”, a adăugat Victor Ponta.

Întrebat dacă Legea educaţiei ar urma să fie schimbată, premierul a răspuns afirmativ, arătând că acest lucru ar putea să se producă până la finalul anului, arătând că orice schimbare s-ar produce, “va intra de anul viitor” în vigoare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite