Ponta: Vreau ca Antonescu să rămână copreşedinte USL şi candidatul Uniunii la preşedinţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul liberal Crin Antonescu şi preşedintele PSD Victor Ponta
Liderul liberal Crin Antonescu şi preşedintele PSD Victor Ponta

Invitat la Realitatea TV, premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, că vrea ca preşedintele interimar Crin Antonescu să nu se retragă din viaţa politică, să-şi continue mandatul de copreşedinte al USL şi să candidez la preşedinţie din partea Uniunii.

"În primul rând, când câştigi, nu te retragi. Ai câştigat cu 90%, celălalt a pierdut şi vezi că se duce în birou. În al doilea rând, obligaţia lui Crin Antonescu şi a mea nu este faţă de Băsescu şi ziarele lui Băsescu, ci este faţă de cei care au votat. Eu nu aş face niciodată ceva care să-i dezamăgească pe acei oameni. Nu ştiu ce va decide Crin. Eu îmi doresc, şi cred că e corect să rămână copreşedinte (al USL - n.r.), şi va fi candidatul nostru la preşedinţia ţării", a spus primul ministru.

În urmă cu două săptămâni, Crin Antonescu declara la TVR 1: "Dacă referendumul este invalidat, preşedintele este restabilit în funcţiile sale. Domnul Băsescu ne-a spus, ieri, clar, că îl interesează doar aspectul legal, nu cel de legitimitate sau moralitate politică. Domnia sa, cu zero voturi pentru şi 9 milioane şi ceva împotrivă, revine la Cotroceni liniştit şi vrea să coabiteze. (...) Dacă domnul Băsescu revine cu zero voturi la Cotroceni, eu mă retrag din viaţa politică".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite