USL depune moţiune pentru că premierul a cedat în faţa UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Președintele PSD, Victor Ponta
Președintele PSD, Victor Ponta

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, astăzi, că USL va depune moţiune de cenzură pe 17 aprilie, iar documentul va consemna "cedarea premierului Ungureanu în faţa UDMR" în chestiunea UMF Târgu Mureş.

"De mâine (luni, n.r.) începând, având în vedere noile realităţi de la Cameră şi de la Senat, vom pregăti moţiunea de cenzură, care va fi depusă imediat după Paşte, pe 17 aprilie", a declarat, într-o conferinţă de presă, Victor Ponta.

Liderul PSD a precizat că moţiunea va mai avea ca obiect şi "cedarea în fata intereselor străine de a vinde ce a mai rămas din resurse".

"Guvernul Ungureanu vinde ce a mai ramas din resursele minerale ale Romaniei", a subliniat Ponta.

Liderul PSD Victor Ponta i-a adresat o scrisoare deschisă premierului Mihai Răzvan Ungureanu, în care îi solicită, în contextul informaţiilor privind aprobarea unei HG privind alocarea de fonduri către primăriile PDL, să nu cedeze "şantajului exercitat de liderii PDL" asupra şefului Guvernului.

Hotărârea de guvern, aprobată în şedinţa de marţi a Executivului, privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş a fost publicată, joi seară, în Monitorul Oficial, avându-i contrasemnatari pe ministrul Educaţiei şi pe preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

Actul normativ stabileşte că la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş va fi înfiinţată o nouă Facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite