Ponta, despre UMF Târgu Mureş: Nu este o idee bună şi nu trebuie să existe facultăţi diferite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seara, la ieşirea de la discuţiile avute cu reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş şi cu reprezentanţii UDMR, că nu trebuie să existe facultăţi separate.

„Din punctul meu de vedere, şi am spus lucrul acesta şi când eram în opoziţie, îl spun cu atât mai mult acum când sunt la conducerea Guvernului, nu este o idee bună şi nu trebuie să avem facultăţi separate. (...) Conform legii, şi universitatea de aici va funcţiona ca celelalte universităţi, conform prevederilor din Legea educaţiei, în acelaşi timp însă şi universitatea de aici, ca şi toate universităţile din ţară sunt afectate de acele prevederi aberante cuprinse în urmă cu un şi jumătate sau aproape doi ani în legea educaţiei, prevederi care împiedică de fapt promovarea unor noi cadre didactice “, a precizat premierul. 

Victor Ponta a mai afirmat că a auzit despre ce se întâmplă „cam în toate universităţile româneşti din cauza unei legi negândite şi promovate de un ministru şi de oameni care habar nu au cum funcţionează învăţământul universitar “ în toată ţară şi la Bucureşti, Cluj, Iaşi. „De un an şi jumătate nu mai promovează profesori tineri pentru că au fost puse condiţii de aşa natură încât să nu le îndeplinească nimeni. Este valabil la orice universitate din ţară. Posturile au fost blocate şi avansările în grade didactice şi în posturi didactice sunt imposibile în acest moment. Dacă mai putem anul acesta (să schimbăm Legea educaţiei - n.r.), foarte bine, dar orice schimbare va intra de anul viitor“, a subliniat premierul. 

Ponta a mai spus că aşteaptă de la ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi de la conducerea UMF nişte soluţii corecte şi juste pentru ca universitatea să continue să funcţioneze în interesul studenţilor şi al cadrelor didactice.

Premierul a mai ţinut să precizeze că nu el este cel care va decide în problema UMF Târgu Mureş, ci a venit să dea un semnal că aşteaptă din partea cadrelor didactice, şi români şi maghiari, să aplice legea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite