Ponta: Taxa de solidaritate nu va fi aplicată profesorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat duminică că nu renunță la taxa de solidaritate care urmează să fie aplicată bugetarilor cu salarii de peste 4.500 de lei, însă a spus că profesorii vor fi scutiți de această măsură.

Prezent la Bookfest, premierul Victor Ponta a declarat că taxa de solidaritate nu se va aplica profesorilor. "De la profesori, peste 4.500 lei, nu mai impozitez, dar în rest n-o las baltă", le-a spus Ponta unor persoane din mediul universitar.

Taxa de solidaritate a iscat un întreg scandal în interiorul coaliției de guvernare.

Președintele liberal Crin Antonescu a declarat, zilele trecute, în cadrul unei conferințe la Arad, că mărirea unor impozite nu este soluția. "Taxa asta de solidaritate e totuşi o formulă care excede înţelegerea noastră pe formula fiscală şi din punctul ăsta de vedere, dacă nu sunt argumente foarte concrete, eu unul nu susţin o asemenea măsură", a spus Antonescu. "Filosofia, principiile şi formulele noastre de impozitare negociate la nivelul USL sunt foarte clare: un impozit regresiv, deci 16 la sută rămâne cea mai mare cotă de impozitare", a mai completat el.

Pe de altă parte, șeful Executivului le-a declarat război angajaților de la stat care câștigă mult și i-a invitat pe aceștia să meargă la companii private dacă doresc salarii de sute de milioane de lei. "Să iei la stat 350 de milioane de lei (vechi - n.r.) pe lună ca să fii consilier într-o societate de stat care nici nu are concurenţă, cu asta nu o să mă împac şi tot o să rezolv problema", a spus Ponta.

Ceea ce s-ar putea înțelege din ultima declarație a premierului este că, deși taxa de solidaritate se va aplica bugetarilor cu venituri peste 4.500 de lei, profesorii vor fi scutiți de acest impozit.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite