Ponta: Solicit tuturor politicienilor să nu facă presiuni asupra judecătorilor Curţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta consideră că decizia CCR este una corectă şi a solicitat tuturor părţilor politice implicate în actualul conflict politic să nu facă presiuni asupra judecătorilor Curţii Constituţionale.

"Solicit tuturor părţilor politice implicate în actualul conflict politic generat de procedura de suspendare a Preşedintelui României - indiferent că vorbim de preşedintele suspendat, de Parlamentul României sau de partidele politice din România - să se abţină de la orice formă de presiune publică sau directă la adresa Curţii Constituţionale sau la adresa unor judecători ai acestei instituţii", a declarat premierul României.

"Considerăm că este o decizie corectă, şi anunţăm intenţia Guvernului de a respecta întru totul această decizie, la fel cum respectam şi angajamentul civic şi mobilizarea exemplară de care au dat dovadă românii", a afirmat Victor Ponta.

Potrivit comunicatului emis de Palatul Victoria, mâine, la ora 12, vor avea loc discuții cu toate instituţiile responsabile în actualizarea listelor electorale, deoarece Guvernul dorește să ia "măsurile executive necesare pentru punerea în aplicare a solicitărilor venite din partea Curţii Constituţionale".

Victor Ponta a ținut să asigure partenerii externi ai României că "statul de drept şi independenţa instituţiilor democratice nu sunt afectate de disputele cu caracter politic". De asemenea, șeful Executivului a declarat că Guvernul se va abține de la orice comentariu politic în următoarea perioadă, "pentru a nu interfera în niciun fel în decizia care trebuie să fie luată, în septembrie, de către Curtea Constituţională".

Ponta a ținut să precizeze că Guvernul va continua să se axeze pe programul său de guvernare, dar și pe discuțiile cu reprezentanții delegației FMI aflați la București.

CCR va lua o decizie privind rezultatul referendumului pe 12 septembrie, iar până atunci Birourile Electorale Judeţene trebuie să verifice listele electorale. Crin Antonescu rămâne preşedinte interimar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite