Ponta susţine că va candida / Mitrea se gândeşte "serios" să se retragă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CExN al PSD a hotărât, luni, ca viitoarea conducere a PSD să fie aleasă prin votul pe echipe, decizia fiind luată la propunerea liderului PSD Mircea Geoană. De asemenea, Victor Ponta a anunţat, luni seară, că va candida pentru şefia Partidului Social Democrat, precizând că este nevoie de o alternativă în condiţiile în care Adrian Năstase s-a retras din cursă. De cealaltă parte se află Miron Mitrea care a spus că se gândeşte

"Nu-mi plănuisem această intrare în cursă, dar cred că e necesar. Având în vedere ca domnul Năstase s-a retras, cred ca e nevoie de o alternativă. Nu vreau ca oamenii care vin la Congres să spună că nu au avut cine vota, că nu au pe cine alege. Nu vreau să ne gândim la trecut. O să mă consult cu Cristian Diaconescu, Liviu Dragnea şi cu oricine mai este dispus la colaborare ", a spus Ponta.

Întrebat pe cine se bazează, Ponta a răspuns: "O să vedem pe cine mă bazez când voi depune joi listele. Nu l-am întrebat pe Adrian Năstase dacă mă susţine. Mi-e greu să cred că va face parte din echipa mea. El face parte din PSD".

Geoană: Joi la ora 16.00 expiră termenul de depunere a candidaturilor

Mircea Geoană, a anunţat la finalul şedinţei CExN, că termenul de depunere a candidaturilor va expira joi, la ora 16.00.

Întrebat pe cine va avea în echipa cu care va candida, Geoană a replicat că va face acest anunţ până joi la ora menţionată.

CExN al PSD a adoptat cu 42 de voturi "pentru", 12 voturi "împotrivă" şi 2 abţineri amendarea Statutului astfel încât viitoarea conducere să fie aleasă de Congres de pe o listă care să conţină preşedintele, prim-vicepreşedintele, secretarul general, vicepreşedinţii şi membrii BPN.

Miron Mitrea: Astăzi mă gândesc foarte serios să nu mai candidez

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, luni, după CExN, că se va gândi "serios" la a nu mai candida la preşedinţia partidului şi a nu mai participa la Congres.

"Se pare că organizarea acestui congres a rămas subordonată unor decizii care, în mod evident, nu au fost luate într-un cadru statutar, deci, după mine, acest congres este ilegitim şi mă gândesc foarte serios că, în aceste condiţii, va trebui să îmi retrag candidatura şi mă gândesc serios şi să nu particip la Congres", a afirmat el vizibil deranjat de decizia de adoptare a votului pe echipe.

"Mă gândesc foarte serios să nu mai candidez. Acest congres este un aranjament pe care nu pot să îl girez, pentru că asta duce la slăbirea foarte puternică a partidului, această împărţire pe echipe sau pe găşti, de fapt. Sigur acum sunt mai nervos, dar, dacă ar fi să decid astăzi, ar fi să nu particip la Congres", a continuat Miron Mitrea.

Întrebat cum comentează decizia lui Adrian Năstase de a mai candida la preşedinţia partidului, senatorul PSD a răspuns: "Se pare că el este mai puţin răbdător decât mine. Eu mă gândesc că se pot spune lucruri în Congres şi dacă nu candidez. Există posibilitatea, dacă nu îmi retrag candidatura, să depun o listă numai cu numele meu, nu cu o echipă întreagă, pentru a protesta faţă de modul de vot, care poate crea premisele spargerii partidului".

Marian Vanghelie a fost în schimb de altă părere: La noi în partid e vorba de democraţie. Asta e meritul lui Mircea Geoană. Ce vreţi mai democratic decât decizia luată prin vot. Avem o formulă dictatorială la Cotroceni, măcar în partid să avem democraţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite