Ponta: Sunt convins că voi reprezenta România la Bruxelles. Traian Băsescu e foarte supărat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta este convins că el va reprezenta România la Consiliul European, organizat pe 28 iunie la Bruxelles. Totodată, acesta consideră declaraţiile făcute marţi seara de Traian Băsescu sunt  ale "unui preşedinte foarte supărat".

"Declarația din această seară e a unui președinte foarte supărat. În special după chestia de duminică, putem să tragem concluzii. Voi discuta cu președintele și sunt convins că pe 28 iunie voi reprezenta foarte bine interesele noastre naționale la Bruxellles", a declarat Victor Ponta la Realitatea TV.

Apoi, într-o intervenţie telefonică la România TV, Victor Ponta a spus că nu s-a simţit jignit de declaraţiile făcute de preşedinte. "Nu mă poate jigni domnul Băsescu. Mă pot jigni oameni mai obiectivi în ceea ce mă privește", a afirmat premierul.

"Cred că, la fel cum a fost și cu numirea mea ca prim-ministru, când a spus că nu mă va numi niciodată, însă, până la urmă, rațiunea a învins, așa se va întâmpla și de data asta", a mai spus Ponta.

Ponta a afirmat că va merge la Cotroceni, ca să discute cu Traian Băsescu despre problemele care vor fi discutate pe 28 iunie, la Bruxelles.

Întrebat dacă întreaga dispută din jurul plecării la Bruxelles nu este doar începutul unui conflict care va dura foarte mult timp, Ponta a răspuns scurt: "Nu, dle Striblea. Cred că va dura foarte puțin".

Spre finalul intervenției telefonice Ponta a declarat că un om politic responsabil nu poate ignora Parlamentul. Bineînțeles, se referea la decizia pe care au luat aleșii neamului marți, în ședință comună, respectiv de a-l trimite pe premier, și nu pe președinte, la Consiliul European.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite