Ponta: Pensiile vor fi majorate cu cel puțin 5% în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a anunțat că pensiile vor fi majorate începând cu anul viitor, însă încă nu poate avansa o cifră exactă. Cel mai probabil, pensiile vor crește cu cel puțin 5%.

Întrebat dacă programul de guvernare al USL prevede și indexarea pensiilor, premierul a răspuns: "Sigur că da, e vorba de aplicarea legii adoptată de fosta majoritate parlamentară, pe care şi noi am susţinut-o".

Afirmația prim-ministrului este susținută și de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, care însă a declarat la România TV că nu poate avansa o cifră deocamdată, pentru că bugetul pe 2013 n-a fost încă definitivat. "Noi o să facem categoric o majorare a pensiilor începând cu 1 ianuarie. Am făcut mai multe calcule, bugetul pe anul viitor nu este încă definitivat, de aceea nici nu se poate afirma încă o cifră. De asemenea vom avea o discuţie cu FMI. După ce toate prevederile pe care dorim să le includem în bugetul pe anul viitor se vor încadra în deficitul pe care trebuie să-l avem atunci se va putea anunţa şi cifra respectivă", a spus Câmpeanu.

Ministrul Muncii a mai declarat că încă nu se știu toți parametrii de construcție ai bugetului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite