Ponta: Parlamentul va avea mai mult cu 50 de parlamentari. Aceștia provin din PDL și PP-DD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În următoarea legislatură vor fi cu 50 de parlamentari mai mulți, însă aceștia nu provin din rândurile USL, ci de la PP-DD și PDL, a declarat luni premierul Victor Ponta. Liderul USL este încrezător că USL va câștiga toate colegiile, iar ”resturile”, adică voturile PP-DD și PDL, se vor transforma în mandate suplimentare.

"Am văzut o discuție legitimă cu privire la faptul că vor fi mai mulți parlamentari decât sunt acum și vreau să spun încă o dată, dl Antonescu și cu mine am avut o lege prin care numărul parlamentarilor se reducea și parlamentari erau aleși prin votul uninominal, cel care câștigă mandatul merge în Parlament. Această lege adoptată de către Parlament a fost atacată la CCR de către PDL, deci îi cer public dlui Blaga și celor de la PDL să-și asume public că vor intra în primul rând mai mulți parlamentari și că oameni de pe locul doi și trei, inclusiv oameni ai lui Dan Diaconescu, vor ajunge în Parlament, iar cei care câștigă colegiile vor sta acasă. În sistemul actual, USL-ul, câștigând foarte multe colegii cu peste 50%, o să se facă resturi pentru PDL și pentru PP-DD. Mai e un lucru, legea așa cum era în 2008 avantaja pe cel de pe locul 3, acum pe locul 3 va fi marele investitor de la Oltchim, domnul Dan. Ce a câștigat PDL că nu ne-a lăsat să adoptăm o lege corectă?", a declarat prim-ministrul.

"Vor fi mai mulți parlamentari, dar nu de la USL. În plus vor fi de la PDL și de la PP-DD. Să nu dea vina pe toată lumea, că ei sunt de vină pentru toată treaba asta. Pe resturile acelea nu vor fi decât PDL-iști și PP-DD-iști și e foarte posibil să fie peste 50, pentru vor fi multe județe în care PDL și PP-DD nu vor câștiga niciun colegiu și atunci prin prevederea legii vor intra și ei pe lângă. Vor fi multe județe, în special în sud în Oltenia, în sud în Moldova, unde USL o să câștige toate colegiile și atunci pe resturi intră PDL și PP-DD", a arătat Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite