Ponta: “ Legea lustraţiei este o gogomănie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, astăzi, că Legea lustraţiei este "o gogomănie", care denotă că PDL nu are nici specialişti, nici gândire strategică.

"Dincolo de ridicolul situaţiei, că au venit în Parlament cu o lege prin care îl lustrau pe domnul Meleşcanu cu o oră înainte să îl numească şef la SIE, sau îl lustrau pe domnul Ungureanu, pe domnul Boc, a ieşit o varză de lege care nu rezolvă nimic şi care demonstrează că PDL nu mai are nicio gândire strategică", a afirmat Ponta.

Preşedintele PSD a acuzat faptul că legea prevede mai multe excepţii de la principiul lustraţiei, pentru a nu afecta liderii PDL.

"Dacă faci o lege pe un principiu, atunci îl aplici la toată lumea. Nu poţi să faci o lege în care să scoţi excepţii, să nu fie nici domnul Ungureanu, nici domnul Meleşcanu, nici domnul Boc, dar hai să fie Macovei. Nu are sens, e o gogomănie", a spus Ponta.

Acesta a negat posibilitatea ca Legea lustraţiei să-i afecteze pe viitorii candidaţii PSD.

"Pe noi nu ne priveşte absolut deloc, cei care vor să candideze candidează. Iar eu în viitorul Guvern o să vin cu o echipă de miniştri tineri, care măcar biologic, aşa cum sunt şi eu, nu aveau cum să intre sub incidenţa acestei legi", a adăugat Ponta.

Ponta a spus că PSD nu va sesiza Curtea Constituţională întrucât judecătorii s-au pronunţat deja referitor la Legea lustraţiei, iar aceasta a fost modificată corespunzător.

"Legea oricum nu se aplică la nimeni. La cine să se aplice? La domnul Iliescu? Domnul Iliescu dacă vrea să candideze poate să o facă, dar nu cred că vrea să ocupe vreo funcţie în Guvern", a punctat el.

Preşedintele PSD a mai apreciat, că UNPR este cel mai afectat partid în urma adoptării legii lustraţiei.
"Cred că uneperiştii sunt mai mulţi securişti şi comunişti care sunt afectaţi. Am văzut că au votat, dar ei nu ştiu ce au votat", a conchis Ponta.

Legea Lustraţiei a fost adoptată marţi de Parlament, şi prevede ca persoanele care au făcut parte din aparatul politic al fostei puteri comuniste să nu fie numite în funcţii publice timp de 5 ani de la intrarea în vigoare a legii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite