Deputatul UNPR Eugen Nicolicea despre Victor Ponta: A trăit "ca un aurolac" la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea l-a atacat dur, de la tribuna Parlamentului, pe liderul PSD Victor Ponta, despre care a afirmat că „ a dus o viaţă de aurolac la Paris, dormind în gară, spălându-se în fântânile arteziene şi trăind din banii din cărucioarele din gară".

„Şi aţi reuşit să ne faceţi de râsul Europei pentru că în momentul în care francezii făceau pe unii păduchioşi şi că au fost prin legiunea străină argumentele lor erau din blogul domnului Ponta care spune că a dus o viaţă de aurolac la Paris, dormind în gară, spălându-se în fântânile arteziene şi trăind din banii din cărucioarele din gară", a afirmat Eugen Nicolicea în plenul Parlamentului reunit. Deputatul l-a ironizat în acelaşi timp pe liderul social-democrat pentru absenţele din Parlament care, în opinia sa, demosntrează că suferă de „ubicuitate". „A reuşit performanţa să chiulească de la şedinţe (...) cel puţin un mandat şi, totodată, să ia diurna de deplasare şi banii cuveniţi de ca şi cum ar fi prezent. Aceasta se numeşte ubicuitate şi anume caracteristica unui om de a fi în mai multe locuri simultan. De aceeaşi proprietate s-a bucurat domnul Ponta când dădea interviuri la Cotroceni în timp ce cartela lui vota liniştit", a spus Nicolicea.
Replica deputatului UNPR a venit după ce Victor Ponta „i-a înţepat" de parlamentarii din partidul generalului Gabriel Oprea, pe care l-a numit ironic „al interesului naţional".
Meciul dintre Victor Ponta şi Eugen Nicolicea nu este însă la prima repriză, schimburile de replici dintre cei doi ajungând de multe ori în presă. La începutul primăverii Eugen Nicolicea l-a reclamat la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pe liderul PSD, Victor Ponta, pe care l-a acuzat de „calomnie" după ce acesta a declarat la Realitatea TV că Nicolicea a făcut pierdute, la numărătoare, mai multe voturi atunci când deputaţii s-au pronunţat în cazul fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi. Plângerea a ajuns la deputaţii jurişti, care l-au sancţionat pe Victor Ponta cu avertisment. Tot Nicolicea a fost cel care a lansat pe holurile Parlamentului o poreclă pentru Ponta, „alintându-l" „Pontănacul" (pornind de la „prostănacul", eticheta lipită de Ion Iliescu fostului lider al PSD, Mircea Geoană. ).
În urmă cu câteva luni, Victor Ponta îşi amintea pe blogul personal, despre vacanta boemă pe care a petrecut-o, pe când era elev de liceu, în capitala Franţei. Ponta a povestit cum a petrecut câteva luni la Paris dormind în gară, spălându-se în fântânile de la Luvru, mergând cu metroul fără bilet şi vizitând muzeele după ce îi convingea pe paznici că este elev şi nu are bani de intrare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite