Ponta: Guvernul nu poate forţa autorităţile locale privind listele, sper în buna lor credinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Ponta a făcut un apel la colaborare cu Guvernul a primarilor şi preşedinţilor de CJ în vederea efortului de realizare a listelor electorale.

"Mai fac un apel la toată lumea, gata, uitați ce probleme am avut până duminică, aș vrea să vă rog pe toți indiferent de când sunteți în funcții, de la ce partid și orice idee bună aveți și orice problemă o identificați, până luni să ne-o transmiteți ca să putem să o rezolvăm", le-a spus Ponta celor care au participat la videoconferința de vineri, transmite NewsIn. Acesta le-a explicat că "este o situație specială" dar aceasta poate fi rezolvată doar "prin colaborare" fară a pune în calcul "orice interes politic" și i-a rugat pe toți să apeleze la Ministrul delegat pentru Administrație, Victor Paul Dobre, care le va sta la dispoziție pentru orice neclaritate.

"Eu pornesc de la premisa de bună credință a tuturor, este o situație specială, da, putem să o rezolvăm prin colaborare, restul vă rog încă odată, lăsați deoparte celelalte lucruri care ne-au despărțit până duminică, vreau să arătăm că putem luna asta să lucrăm împreună pentru ceva ce-i mai important decât orice interes politic", a mai spus el.

Cât despre fondurile necesare pentru actualizarea listelor electorale, premierul a precizat că "dacă este nevoie, vom găsi și fonduri, în acest moment nu pot să vă spun și nu mi-au spus nici ei (primarii, n.red.), am înțeles că la Cluj sunt plecați în concediu angajații primăriei, dacă este nevoie la Cluj, sigur, o să găsim o soluție". "Dacă există vreo solicitare din partea vreunei primării, o analizăm", a mai spus acesta.

"Cred că e spre binele României să stabilim cât mai aproape de adevăr câţi cetăţeni cu drept de vot are România", a încheiat Ponta videonconferinţa.

Ulterior, premierul a fost întrebat de presă cum va convinge autorităţile locale să-şi facă treaba. "Vă mai spun odată doamnă, actualizarea listelor electorale, conform legii din 2004, se face de către autoritățile publice locale, autoritățile publice locale nu sunt în subordinea Guvernului", a răspuns el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite