Ponta: Guvernul Boc i-a scos de pe listele electorale permanente pe românii din diaspora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Boc i-a scos pe românii din diaspora din listele electorale permanente, prin urmare actualul guvern nu poate să îndeplinească solicitarea făcută de preşedintele FADERE decât dacă schimbă legea, a explicat, luni seară, premierul Ponta.

Întrebat cum răspunde solicitării făcute de Daniel Ţecu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa, Victor Ponta a spus că reproşurile ar trebui adresate Guvernului Boc, întrucât schimbarea din lege a fost aprobată în 2009, când Boc a aprobat prin OUG ca românii din diaspora să fie trecuţi pe liste suplimentare.

"Prima dată ar trebui să reproşeze Guvernului Boc, că ei au schimbat acest lucru. (...) Ordonanţa de urgenţă 103/2008 dată de Guvernul Boc i-a scos de pe listele electorale permanente. Dacă ei vor să fie înapoi pe aceste liste, trebuie să dăm noi o lege care să schimbe OUG dată de Boc", a explicat Ponta.

"Deci pentru a răspunde solicitării Asociaţiei,trebuie să schimbăm legea", a concluzionat Ponta, precizând că în prezent, ceea ce cere Daniel Ţecu este "ilegal".

"Îl ştiu pe dl Ţecu, pentru că a organizat multe evenimente pentru domnul preşedinte Băsescu", a mai remarcat, în context, şeful Executivului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite