Ponta: "Guvernul Boc s-a constituit prin şantaj şi prin fraudă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta a vorbit în direct la Realitatea despre problemele iscate astăzi în urma acţiunilor PDL care încearcă să îşi creeze majoritate în punctele nevralgice ale  Parlamentului prin plasarea în funcţii a independenţilor.

Prima etapă a bătăliei s-a desfăşurat, ieri, în Camera Deputaţilor, unde şefa instituţiei, Roberta Anstase (PDL), a introdus pe ordinea  de zi un proiect prin care  a încercat să-l plaseze pe independentul Eugen Nicolicea în Comisia de Regulament  a Camerei.

PSD va depune sesizări la Comisia juridică şi la Parchet împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, acuzând-o de abuz în serviciu, pe motiv că aceasta blochează acţiunile democratice ale opoziţiei, după ce aceasta a schimbat ordinea de zi a şedinţei Camerei Deputaţilor, ceea ce a făcut ca moţiunea pe Agricultură depusă de PSD să nu poată fi dezbătută. Anastase, pe de altă parte, afirmă că moţiunea este considerată retrasă deoarece nu a citit-o nimeni dintre semnatari. Totodată, membri PSD au cerut şi suspendarea Preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Cu toate acestea, Victor Ponta a declarat că Anastase nu este ţinta directă a atacurilor PSD. El a explicat poziţia opoziţiei de a părăsi sala în momentul propunerii moţiunii.

"Pe nicio procedură parlamentară în ultimii 20 de ani, niciodată nu s-a schimbat configuraţia politică iniţială. Asta înseamnă că de acum încolo, pe principul că ei sunt mai mulţi, o să ne spună că nu putem depune moţiune" a declarat Victor Ponta.

"Eu consider că interzicerea opoziţiei să mai depună moţiuni şi să pui oameni care nu au fost votaţi în Parlament este un lucru foarte grav" a continuat Victor Ponta, susţinând că evenimentele nu denotă o bătălie procedurală ci una de principiu.

"Guvernul Boc s-a constituit prin şantaj şi prin fraudă. Soluţia este una singură: alegerile. Îmi asum şi mă mândresc cu faptul că sunt ticălos şi am încercat să aducem pensionarii din ţară la un nivel mai bun decât înainte. În legătură cu FMI, domnul Băsescu încearcă doar să-i sperie pe români" a declarat în continuare Ponta.

Roberta Anstase a răspuns declaraţiilor lui Ponta menţionând că a întrebat de două ori ce semnatar al moţiunii doreşte să citească moţiunea. "Nimeni nu a răspuns şi am înţeles că nu susţine nimeni moţionea şi astfel a fost retrasă. Când au decis să iasă din sală trebuiau să ceară amânarea moţiunii de cenzură pe agricultură. Au ieşit din sală pentru că nu au avut chef de muncă" a declarat Roberta Anastase, referitor la membri PSD. "În ceea ce priveşte PNL, aceştia nu au părăsit sala" a continuat Preşedintele Camerei Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite