Ponta anunţă că va sprijini reîntregirea salariilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, astăzi, că, dacă actualul Guvern va veni în Parlament cu o modificare legislativă privind creşterea salariilor bugetarilor, USL va sprijini acest demers.

"Dacă Guvernul Ungureanu va veni în Parlament cu o modificare legislativă privind creşterea salariilor bugetarilor, pentru că este nevoie de modificarea mai multor legi pentru asta, sigur că o vom sprijini pentru că dau înapoi ce le-a luat preşedintele Traian Băsescu, a declarat Ponta.

"Propunerea lui Băsescu e una neserioasă şi demagogică, dacă Guvernul vrea să fie serios şi să dialogheze cu noi, putem găsi soluţiile bugetare cele mai bune, prima ar fi reducerea contribuţiilor la asigurări sociale", a continuat liderul PSD.

Victor Ponta a reconfirmat faptul că parlamentarii USL ar putea reveni în Parlament doar pentru votarea unor legi importante.

"Am anunţat clar, fie că e vorba despre tratatul de guvernanţă fiscală, fie de legea reducerii numărului de parlamentari şi votul uninominal, dacă e vorba de proiecte concrete, revenim şi le votăm, dar nu revenim la o activitate normală până când Parlamentul nu începe să funcţioneze din nou în regulile normale. Adică să nu mai accepte angajări de răspundere, să nu mai accepte blocarea parlamentarilor la moţiunile de cenzură, să nu se mai fraudeze legile, aşa cum le-a fraudat Roberta Anastase, să sancţionăm traseismul politic", a punctat Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în Parlament, că puterea are datoria de a găsi soluţii ca în jurul datei de 1 iunie să fie "reîntregite" salariile bugetarilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite