Ponta: Subiectul Geoană nu mai există, o discuţie cu el nu mai este utilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, preşedintele PSD
Victor Ponta, preşedintele PSD

Preşedintele PSD, Victor Ponta, se declară nemulţumit, într-un interviu acordat Mediafax, de faptul că preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi-a "arogat" calitatea de lider al Opoziţiei în vizita în SUA, subliniind că o nouă discuţie cu acesta, în partid, nu îşi mai are rostul.

"Să vă zic direct, pentru mine, de ceva timp, subiectul Geoană nu mai există. Geoană a fost preocuparea noastră a tuturor, nu doar a celor din PSD, ci şi a celor din PNL, în 2009. Pentru noi toţi atunci a fost prioritatea numărul unu Mircea Geoană: cum să facem să câştige, să nu greşească, să nu meargă la Vântu, să nu greşească la dezbateri. Nu a reuşit şi totuşi, după decembrie 2009, tot ceea ce ni se întâmplă, tuturor, nu doar celor din politică, faptul că am rămas cu Traian Băsescu preşedinte, este un lucru pe care nu putem să îl uităm. Putem să-l iertăm, dar nu să-l uităm. Aşa încât acum, Mircea Geoană, proiectele lui personale, dorinţele lui personale, frustrările lui personale, pentru mine, pentru PSD şi pentru USL nu reprezintă nicio prioritate", a declarat Victor Ponta.

Preşedintele PSD a subliniat însă că nu va iniţia procedura de înlocuire a lui Geoană de la preşedinţia Senatului dacă PSD riscă să piardă postul. "Nu amân să iau o decizie şi o voi lua în mod sigur, nu cred că mai este timpul sau momentul de discuţii. Însă aici decizia politică nu îl priveşte pe Mircea Geoană, decizia politică pe care nu doar o amân, dar am şi anunţat-o, este că nu voi face nimic prin care să pierd pentru PSD şi USL funcţia de preşedinte al Senatului, care a fost câştigată de noi, PSD, nu de Mircea Geoană. Vreau să apăr cât pot funcţia de preşedinte al Senatului pentru PSD", a insistat Ponta.

Preşedintele PSD a mai spus că USL va depune o moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Traian Igaş, subiectele fiind legate de violenţele publice şi de organizarea recensământului. De asemenea, Ponta a anunţat şi o moţiune de cenzură pentru această sesiune parlamentară, el arătându-se însă sceptic cu privire la şansele de adoptare în Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite