Ponta: Gândirea lui Băsescu este specifică lui Gaddafi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD Victor Ponta
Preşedintele PSD Victor Ponta

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, vineri, că preşedintele României Traian Băsescu are o gândire specifică fostului lider libian, Muammar Gaddafi, făcând referire la afirmaţiile şefului statului la adresa judecătorilor.

"Viziunea mea şi a USL este foarte clară: o ţară în care Guvernul nu respectă hotărârile judecătoreşti nu este o ţara democratică. O ţară în care preşedintele ţării, indiferent cum îl chemă, dă ordine judecătorilor, nu este o ţară democratică. Obligaţia noastră este să avem grijă, să încercam să reintroducem un sistem corect şi democratic în România", a spus Ponta.

"Mai spun un lucru, cum adică, nu poţi să dai o decizie judecătorească dacă nu spui de unde da debitorul banii? Păi asta înseamnă că şi eu dacă va dau pe voi în judecată înseamnă că judecătorul trebuie să-mi nu dea dreptate decât dacă ştie că aveţi o avere acasă, sau ce? O asemenea gândire poate fi caracteristică pentru Gaddafi", a adăugat preşedintele PSD.

"În 15 ani în loc să evoluăm că ţara democratică am involuat, şi declaraţiile lui Băsescu, nici măcar Ceauşescu cred că nu le-a făcut. Dacă o justiţie trebuie să judece cum spune preşedintele ţării, eu nu cred că noi putem avea altă poziţie decât că trebuie să-l schimbăm pe preşedinte. Ţara nu!", a completat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut, joi, magistraţilor să indice şi "sursa de finanţare" atunci când dau hotărâri împotriva legilor adoptate pentru diminuarea veniturilor unor categorii de personal, precizând că, dacă aceste decizii ar fi aplicate, România ar fi într-o situaţie extrem de dificilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite