Ponta: Ecaterina Andronescu va fi propusă ministru al Educației. Ar putea depune jurământul odată cu Hașotti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Bistriţa, că decizia în privinţa Ecaterinei Andronescu este luată, precizând că după o discuţie pe care o va avea cu ea şi cu Liviu Pop va trimite în scris preşedintelui propunerea ca aceasta să preia portofoliul Educaţiei.

„Doamna Andronescu este propunerea noastră pentru funcţia de ministru al Educaţiei. Cele 45 de zile de interimat ale ministrului Pop expiră pe 30 iunie. Din punctul meu de vedere, domnul Pop a făcut o muncă extraordinară într-o perioadă foarte grea, examene de bacalaureat în special. Aştept de la domnia sa să finalizeze toate procedurile, în aşa fel încât când îi predă doamnei Andronescu mandatul să nu apară iarăşi o problemă de coordonare. Decizia este luată", a spus Victor Ponta, citat de corespondentul Mediafax.

Întrebat dacă Ecaterina Andronescu „nu are o problemă" întrucât are un proces cu ANI, Ponta a răspuns că aceasta a câştigat procesul al Curtea de Apel.

„Acesta e motivul pentru care nu am propus-o de la început ministru, fiindcă avea pe rol un proces cu ANI. În urmă cu o săptămână cred, Curtea s-a pronunţat şi a stabilit că doamna Andronescu nu are o problemă de incompatibilitate", a spus Ponta.

Un jurnalist a afirmat că ANI poate face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar premierul a răspuns: „Probabil că ANI va face recurs, dar e foarte probabil ca recursul să se judece peste un an sau doi".

„Am transmis propunerea cu domnul Haşotti şi imediat ce am încă o discuţie cu domnul Pop şi cu doamna Andronescu, ei fiind cei care se pun de acord cu transferul atribuţiilor, fac în scris şi propunerea cu doamna Andronescu. Dacă acest lucru se întâmplă până luni, când preşedintele a fixat momentul depunerii jurământului pentru domnul Haşotti, o să fac procedurile necesare, în aşa fel încât să depună jurământul ambii miniştri", a conchis Ponta.

Propunerea pentru numirea lui Puiu Haşotti la conducerea Ministerului Culturii a fost transmisă Preşedinţiei miercuri după-amiaza.

Anterior, Ponta şi Ecaterina Andronescu au avut o discuţie la Cercul Militar Naţional, unde ambii au fost prezenţi la ceremonia de depunere a jurământului de către Sorin Oprescu pentru al doilea mandat de primar general al Capitalei.

În prezent, interimatul la conducerea Ministerului Educaţiei este asigurat de către ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, pentru un termen maxim de 45 zile în care trebuie nominalizat un alt ministru.

El a preluat Ministerul Educaţiei la jumătatea lunii mai, astfel că interimatul său expiră la finele lunii iunie.
Premierul Victor Ponta a anunţat anterior că va trimite miercuri Preşedinţiei propunerile de numire a Ecaterinei Andronescu (PSD) în postul de ministru al Educaţiei şi a lui Puiu Haşotti (PNL) pentru funcţia de ministru al Culturii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite