Ponta: Cred că partenerii europeni s-au convins cât de josnic joacă PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După pronunţarea deciziilor Curţii Constituţionale, premierul Victor Ponta, în calitate de preşedinte al PSD, şi ministrul Economiei Daniel Chiţoiu, în calitate de proaspăt preşedinte al liberalilor, au făcut un apel către Opoziţie, cerând PDL-ului să înceteze denigrarea la adresa României.

Victor Ponta şi-a început discursul prin a spune că deciziile luate de CC vor fi respectate de toate instituţiile statului şi a făcut un apel către Traian Băsescu şi PDL să facă acelaşi lucru.

"Din această seară, odată cu deciziile Curţii Constituţionale, toată acestă campanie de calomniere şi denigrare a României în care s-a vorbit de lovituri de stat, de acte neconstituţionale rămâne evident fără obiect", a declarat Victor Ponta.

"Toată campania odioasă de dezinformare a partenerilor noştri europeni şi internaţionali facem un apel să înceteze, România este un stat de drept. Şi Parlamentul şi Guvernul României au respectat regulile democratice şi România va avea dreptul pe 29 iulie, prin votul cetăţenilor săi, să decidă dacă îl păstrează pe Traian Băsescu în funcţia de preşedinte sau dacă alături de noi, cei din USL, alături de Crin Antonescu ca preşedinte interimar, de mine ca prim-ministru şi de ceilalţi cetăţeni de bună credinţă ai României, prin demiterea preşedintelui Băsescu începem practic un nou moment, un început, o nouă epocă în viaţa noastră ca ţară", a continuat premierul.

Referitor la recentele afirmaţii făcute de cancelarul german Angela Merkel, Ponta a ţinut să spună că "partenerii noştri germani, creştin-democraţii, au fost în mod brutal dezinformaţi de pedelişti". "Cred că partenerii europeni, chiar şi ai PDL, s-au convins în această seară de cât de josnică poate fi bătălia pe care o poartă PDL", a adăugat preşedintele social-democrat.

Referitor la aceeaşi temă, Daniel Chiţoiu, proaspăt ales în funcţia de preşedinte al PNL, a spus că românii trimişi în străinătate au dezinformat, iar România a pierdut nu doar ca imagine, ci şi pe parte economică.

Deşi iniţial la conferinţa de presă trebuia să participe şi Crin Antonescu, preşedintele interimar al României, Victor Ponta a anunţat că noul lider de la Cotroceni a decis să nu facă acest lucru, având în vedere că şeful statului nu trebuie să aibă culoare politică.

"În ultimul moment a spus: <<Stai! Din acest moment sunt preşedinte interimar, nu mai pot să vin la USL>>. (...) E un exemplu de cum ar trebui să se poarte un preşedinte al României", a spus Ponta.

"Oricare vor fi deciziile Curţii Constituţionale le punem în practică imediat", a spus Victor Ponta privind hotărârile pe care urmează să le ia CC marţi privind Legea referendumului şi Avocatul Poporului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite