Ponta a trimis Corpul de Control să verifice situația de la TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, că a trimis Corpul de Control să verifice situația de la TVR, instituție care a acumulat importante datorii atât către ANAF, cât și față de instituții internaționale.

Șeful Guvernului a declarat anterior că televiziunea publică a acumulat datorii și către instituții internaționale, nu doar către ANAF, ceea ce ar fi putut periclita transmisia Campionatului European de fotbal, existând și date care indică reținerea, dar neplata contribuțiilor de asigurări sociale pentru doi ani, susține premierul Victor Ponta.

„Zilele acestea, am constatat că datoriile televiziunii românilor nu sunt doar către ANAF şi instituţii publice româneşti, ci şi către instituţii internaţionale, iar din trimestrul IV al anului trecut şi trimestrul I al acestui an nu s-au plătit ratele contractuale aferente transmisiunilor şi s-ar fi putut să ne trezim că nu se transmite Campionatul European de fotbal, nu mai vorbesc de Olimpiadă. Deci, pe lângă cele 120 milioane euro, se pare că sunt şi alte datorii", a spus Ponta.

Premierul a arătat totodată că există date care indică reţinerea, dar neplata de către TVR a contribuţiilor de asigurări sociale pentru salariaţi pe o perioadă de doi ani, ceea ce poate fi considerată infracţiune.

El a precizat că săptămâna viitoare, când Parlamentul va dezbate raportul de activitate al televiziunii publice, va susţine depolitizarea TVR.

Alexandru Lăzescu a prezentat, pe 24 mai, într-o conferinţă de presă, cauzele care au făcut ca Televiziunea Română să aibă datorii acumulate - din 2005 până la sfârşitul lui 2011 - către bugetul de stat în valoare de 272.699.000 lei. Din cauza acestor datorii, pe 22 mai, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a blocat în totalitate conturile operaţionale ale Televiziunii Române.

La aceeaşi conferinţă de presă, Lăzescu a mai spus că nu a luat în calcul posibilitatea de a demisiona, pentru că nu este el responsabil de actuala situaţie financiară a instituţiei, iar dacă demersul ANAF de blocare a conturilor televiziunii este unul politic, el trebuie asumat ca atare.

Totodată, Lăzescu a precizat că Televiziunea Română va trimite o adresă la ANAF în care va solicita reeşalonarea datoriilor Televiziunii Române, precizând că speră că ANAF va avea suficientă deschidere pentru a debloca funcţionarea televiziunii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite