Războiul dintre Victor Ponta şi primarul de Baia Mare: o nouă rundă de acuzaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Victor Ponta îl acuză pe primarul liberal de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, că la alegerile parţiale din Maramureş, care s-au desfăşurat duminica trecută, i-a făcut campanie candidatului PDL.

"Primarul de la Baia Mare tot pentru PDL a făcut campanie, nu cred că are rost să ne ascundem pe după degete. Este o realitate", a declarat Ponta, la la postul de televiziune Antena 3. Întrebat ce măsuri se vor lua în privinţa lui Cherecheş, liderul social-democrat a răspuns: "E o decizie a USL-lui pentru la anul, nu vreau eu să mă pronunţ, domnul Cherecheş ştiu că nu e membru, ci simpatizant al PNL-ului şi nu mă uit niciodată în ograda colegilor mei".
Conflictul dintre Victor Ponta şi Cătălin Cherecheş, este, potrivit acestuia din urmă, unul vechi, datând de pe vremea în care era membru PSD. "Ca preşedinte al Tineretului Social Democrat, în 2004, (Ponta n.r.) m-a scos de pe listele pentru Parlament, deşi eram pe un loc eligibil după acele alegeri interne din partid. La fel, toate dorinţele mele de a activa la nivelul Tineretului Social Democrat au fost blocate, singura mea posibilitate a fost să mă remarc la nivelul de seniori, deşi aveam vreo 25 de ani atunci", declara Cherecheş de curând. Tot el spunea la acel moment că a plecat din tabăra social-democraţilor după ce Victor Ponta a fost ales preşedintele partidului. Mai mult, proaspătul edil de Baia Mare l-a acuzat pe Ponta că nu l-a sprijinit în campanie electorală. "În campania electorală pentru Primăria Baia Mare, o campanie mult mai importantă decât amărâta asta de competiţie pentru un colegiu, n-a dorit să vină în campania electorală, n-a dorit să se afişeze alături de mine şi de Crin Antonescu nici măcar la momentul nominalizării şi, mai mult decât atât, n-a acordat niciun sprijin în acest sens, dar viaţa merge înainte şi important e că am câştigat. Oricum nu mă bazam pe sprijinul domniei sale, dar, moral, era binevenit din partea unui coleg de alianţă", s-a plâns primarul din Baia Mare, într-un interviu pentru ziare.com.
Cherecheş, propus de PNL pentru primăria din Baia Mare, a avut însă prijinul PSD pentru competiţia electorală. Chiar dacă acesta le-a întors spatele în urmă cu un an, social-democraţii au hotărât să-i susţină candidatura în virtutea parteneriatului încheiat cu PNL.
Odată ales primar, Cherecheş s-a opus candidatului nominalizat de PSD în alegerile parţiale din Maramureş şi a a declarat răspicat că nu-l va susţine. „Omul (Florin Tătaru, candidatul PSD - n.r) nu are valenţele potrivite, în acest moment, pentru a acumula voturi datorită capacităţilor sale, personalităţii, pregătirii profesionale, notorietăţii şi pregătirii pe care o au cetăţenii", spunea Cherecheş cu doar câteva zile înainte de alegeri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite