Ponta: "Dacă mâine am fi în locul lui Boc, Berceanu, Videanu. Ce am face? Sper că am fura mai puţin"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, preşedinte PSD
Victor Ponta, preşedinte PSD

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a îndemnat pe tinerii social-democraţi să ajungă la putere, dar să fure mai puţin decât  Boc, Berceanu şi Videanu, liderii emocrat-liberali, la o dezbatere organizată de TSD, cu ocazia evenimentului "Ziua porţilor deschise".

"Nu-mi doresc foarte tare doar să câştigăm alegerile sau doar să venim noi în locul lui Boc şi a lui Berceanu şi a celorlalţi. Dacă nu creăm un alt sistem, nu o să obţinem nici mai multe voturi şi nici nu o să ne fie nouă mai bine. Încercaţi să vă gândiţi o secundă dacă mâine vom fi noi în locul lui Boc, Berceanu, Videanu. Ce am face? Bun, sper că am fura mai puţin. Ăsta e primul lucru, dar nu e suficient."

"Sistemul oricum funcţionează foarte prost şi oricum se duce în jos. Se duce mai repede dacă eşti incompetent, se duce mai încet dacă, să zic, eşti un pic mai competent şi un pic mai onest. Dar oricum sistemul se duce în jos, nu poţi să-l opreşti pentru că problema e mult mai profundă", a declarat Ponta, la evenimentul "Ziua porţilor deschise".

El le-a solicitat tinerilor social-democraţi să se gândească dacă în 2012 sau în 2013 vor avea puterea de a nu cere ca democrat-liberalii din adminstraţie să fie daţi afară şi înlocuiţi cu membri PSD.

"O să aveţi puterea în 2012 sau 2013 să nu veniţi şi să spuneţi: haideţi să-i dăm pe toţi afară ai PDL-ului, să-i punem pe ai noştri? O să aveţi puterea asta? Eu am văzut cum a fost: până la Congres, toată lumea a vrut să mă susţină ca să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat înainte. De atunci încoace toată lumea e pe la mine pe la birou să facem la fel cum a fost înainte, să pun eu de la centru, să-l sprijin pe X contra lui Y. Decizia mea de acum e să nu facem la fel", a mai spus Ponta,citat de Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite