Ponta: Băsescu face declaraţii ori de la cârciumă ori de la supermarket

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) Guvernul trebuie să oprească imediat recalcularea pensiilor militarilor astfel încât premierul Emil Boc şi ministrul Gabriel Oprea să nu intre în sfera penalului. Acesta l-a atacat şi pe preşedintele Traian Băsescu, afirmnd că şeful statului face declaraţii despre lucruri esenţiale ori de la cârciumă ori de la superm

"Este evident că nu există nicio altă soluţie legală decât să se oprescă recalcularea pensiilor. Domnul Boc, domnul Oprea, dar şi ceilalţi funcţionari care vor continua recalcularea comit o faptă penală şi trebuie să răspundă pentru încălcarea acestei hotărâri. Nu sunt vinovaţi doar domnul Oprea şi domnul Boc. Pe cei doi nu i-a votat nimeni să fie ministrul Apărării, respectiv premier. Ei au fost puşi acolo de Traian Băsescu şi sunt susţinuţi de Traian Băsescu. Atenţie: deci să nu batem numai câinele, ci să ne uităm la stăpânul care le dă ordine”, a declarat Victor Ponta.

Preşedintele social-democraţilor a declarat că îi este ruşine cu un preşedinte care face declaraţii despre lucruri esenţiale "ori de la cârciumă ori de la supermarketuri"

"Băsescu face declaraţii ori de la cârciumă ori de la supermarketuri despre lucruri esenţiale, despre viaţa a sute de mii de oameni”, a adăugat Victor Ponta.

Şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a ironizat declaraţia preşedintelui, precizând că "epopeea recalculării a fost oprită de Băsescu din vârful căruciorului de supermarket" şi că "frizează trusmul".

"Mai grav însă este că se pare că nici intervenţia justiţiei nu mai este suficientă, şi este nevoie de încuviinţarea şefului statului pentru ca legea să fie respectată. Arbitrariul la care s-a ajuns în România este dovedit simplu şi eficient de faptul că epopeea recalculării pensiilor a fost oprită de Traian Băsescu, din vârful căruciorului de supermarket, printr-o declaraţie al cărui evident frizează truismul: Hotărârea ÎCCJ trebuie respectată", spune Geoană, într-o declaraţie de presă.

Geoană susţine că preşedintele Băsescu trebuie să-i sancţioneze pe "vinovaţi: şi să-i ceară lui Emil Boc demisia "dintr-o funcţie în care este clar că nu mai are ce căuta ".

"Este inacceptabil faptul că Guvernul unui stat european îşi permite să nesocotească o hotărâre a unei înalte instanţe judecătoreşti şi este la fel de inacceptabil ca şeful statului să medieze conflictul din supermarket, prin declaraţii făcute pe picior. Relativismul juridic, precum şi samavolnicia în cadrul puterii executive nu mai au ce căuta în România, stat membru UE, în anul 2011", a mai declarat Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite