Victor Ponta: Traian Băsescu are un interes personal în proiectul de la Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că luările de poziţie ale preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu exploatarea minieră de la Roşia Montană sunt motivate de un interes personal al acestuia, în anul 2004 el promiţând sprijin societăţii Gold Corporation.

"Traian Băsescu a anunţat sprijin pentru Gold Corporation în campania electorală din 2004 şi aştept în continuare de la Gold Corporation să ne spună dacă în schimbul anunţului din campanie domnul Băsescu a primit şi bani. Au trecut şapte ani de când a promis sprijin şi a primit, probabil, sprijin, timp în care Traian Băsescu s-a comportat faţă de Gold Corporation la fel ca în cazul altora cărora le-a promis sprijin: a dat ţeapă şi a minţit. (...) De fapt, trebuie să închidă această datorie contractată de candidatul Traian Băsescu în campania din 2004", a afirmat liderul PSD.
Întrebat dacă are dovezi în sprijinul acestor afirmaţii, preşedintele PSD a răspuns: "Dovezi? Să vă spun cum este treaba cu dovezile. Preşedintele, care are în directa coordonare serviciile, procuratura şi alte instituţii ale statului, a zis că ştie că Mircea Geoană a primit bani. Eu am verificat în scriptele partidului şi nu există aşa ceva, că dacă era cazul îl pedepseam pe Geoană. Dacă Băsescu are de la vreo structură a statului vreo informaţie în acest sens, să o facă publică. Dar el minte, pe stilul lui, spunând că dacă a luat el bani, au luat şi alţii".
Şi liderul PNL, Crin Antonescu, a acuzat implicarea preşedintelui în proiectul de la Roşia Montană, el afirmând că este "cu totul nepotrivită" pronunţarea în acest proiect.
"Este foarte evident deja că preşedintele este interesat în această chestiune, este interesat personal şi politic şi nu scapă nimănui faptul că vorbele sale fac bani: cresc acţiuni, scad acţiuni", a spus Antonescu.
Preşedintele Traian Băsescu se află, azi, în vizită, la Roşia Montană.
Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) a emis săptămâna trecută un comunicat de presă în care a precizat că respinge "ferm" orice acuzaţie legată de existenţa vreunei legături financiare directe sau indirecte cu orice partid politic.
"Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) respinge ferm orice acuzaţie legată de existenţa vreunei legături financiare directe sau indirecte dintre companie sau acţionarul său principal, Gabriel Resources, şi orice partid politic. Între compania RMGC şi orice partid politic sau orice candidat la funcţii publice din România nu există nicio legătură de ordin financiar, indiferent de natura acesteia, şi niciun fel de contract de colaborare, indiferent de natura pe care această colaborare ar putea-o avea", se preciza în comunicat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite