Ponta: Am convenit cu Barroso ca raportul MCV să nu fie făcut public în campania electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că s-a convenit cu preşedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, ca raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) în justiţie să nu fie prezentat public în perioada campaniei electorale, pentru a nu fi folosit politic.

El a arătat că a discutat situaţia MCV cu preşedintele Traian Băsescu, iar pentru misiunea de evaluare a CE, care are loc în aceste zile, ministrul Justiţiei, "ca ministru independent politic", trebuie să răspundă cât mai cuprinzător întrebărilor din partea Executivului comunitar, urmând ca raportul să fie prezentat la sfârşitul anului.
Întrebat despre posibilitatea amânării raportului, Ponta a arătat că decizia aparţine CE, dar documentul nu va fi făcut public în campania electorală.
„Decizia nu aparţine României, decizia aparţine Comisiei Europene. Ceea ce este absolut sigur şi este convenit cu preşedintele Comisiei Europene este faptul că nu se va face niciun raport în campanie electorală, pentru a nu fi folosit de o parte sau alta, pentru că până la urmă raportul priveşte România, nu priveşte PDL, USL. Când anume va fi, dacă va fi la sfârşitul anului sau la începutul anului, este o decizie care aparţine doar Comisiei Europene“, a spus Ponta.
De asemenea, Ponta a mai spus că, din punct de vedere instituţional, opinia sa nu diferă de a preşedintelui Băsescu în privinţa senatorului Mircea Diaconu, a cărui demisie din Senat constituie un subiect pentru viitorul raport privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) în justiţie.
"Nici aici nu am avut din punct de vedere instituţional o diferenţă de opinie. Eu am considerat că o hotărîre judecătorească, chiar şi nedreaptă, trebuie aplicată. Strict personal, opinia mea sau a domnului preşedinte poate să difere faţă de omul Diaconu", a arătat Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite