Ponta, în BPN: PP-DD va fi principalul partid de opoziție al USL, ne așteaptă o campanie grea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni, la începutul BPN al partidului, că pe militanții USL îi așteaptă o toamnă "dificilă" înaintea alegerilor parlamentare și în 2012-2016 principalul partid de opoziție din legislativ va fi PP-DD.

"Regret foarte mult faptul că PDL a blocat o inițiativă corectă, anume câștigătorul colegiului, așa că la CJ sau la primărie, să meargă în Parlament. Le-a fost frică de vot, nu au candidați buni, important este că și în acest an vom merge la alegeri și s-ar putea ca cel de primul loc să stea acasă. Dar cred că nu PDL va avea mult de câtșigat din această decizie, ci un partid populist care nu are candidați, dar va avea un număr important (de parlamentari, n.red.). Eu cred că principalul partid de Opoziție al USL în 2012-2016 va fi PP și nu PDL, și asta nu este un lucru bun pentru modul în care vom pune în practică modificarea Constituției la anul și toate proiectele de dezvoltare ale României", a declarat Ponta.

El le-a spus membrilor BPN că nu va fi o campanie ușoară la parlamentare, notează NewsIn. "Ne așteaptă o toamnă dificilă din punct de vedere politic dar care trebuie să se finalizeze așa cum a fost tot anul, cu o victorie electorală clară. Activitatea noastră politică în această toamnă trebuie să fie primordială, ne vom prezenta la alegerile parlamentare nu ca Guvern, sau cu un CJ ci ca PSD, ca și USL și mesajele și programele noastre politice trebuie să arate ce va face PSD-ul, ce va face USL-ul pentru cetățeni. Obiectivul nostru politic este majoritate parlamentară absolută, însă nicio campanie electorală nu-i ușoară și sunt convins că PDL vor folosi orice armă, oricât de ilegală, oricât de murdară, contra noastră; acum le-am testat pe toate, suprize prea multe nu cred că vor mai fi, dar asta nu înseamnă că bătălia va fi ușoară", a punctat liderul social-democrat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite