Ponta: Alegerile parlamentare vor fi organizate pe actuala lege electorală, deşi are mari defecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ponta afirmă că alegerile parlamentare din acest an vor fi organizate pe baza actualei legi electorale, deşi aceasta are două mari defecte, respectiv creşte numărul de parlamentari şi permite accesul în Parlament a unor candidaţi situaţi pe locuri inferioare în dauna celor de pe primul loc.

"Decizia Curţii Constituţionale este foarte clară, nu putem să modificăm legislaţia cu şase luni înainte. Deci e foarte clar, alegerile din 9 decembrie - de altfel sunt pornite absolut toate procedurile - se desfăşoară după legea în vigoare. Am o opinie şi politică, şi guvernamentală referitoare la faptul că această lege este o variantă greşită, nu doar pentru că se va întâmpla ceea ce s-a întâmplat în 2008, respectiv cel care câştigă colegiul stă acasă, şi cel care-l pierde vine în Parlament, dar mai mult, în plus faţă de 2008, a doua hibă a acestei legi este că, de fapt, că vom avea mai mulţi parlamentari decât avem acum", a spus Ponta.

El a apreciat că USL va câştiga foarte multe colegii, peste 50%, iar pentru PDL şi PP-DD va exista o compensare şi se vor acorda practic mandate în plus, scrie Mediafax.

"Pe un colegiu, va fi un parlamentar USL ales cu 50% şi un parlamentar de la PDL sau de la PP-DD. Nu o să înţeleg niciodată de ce cei de la PDL s-au opus ideii de a schimba această lege greşită. Cred că n-au înţeles nici ei de fapt de ce s-au opus. Nu se mai poate schimba nimic până pe 9 decembrie, legea este cea în vigoare", a conchis Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite