Ponta: Afirmaţia lui Rus din 24 iulie privind numărul cetăţenilor cu drept de vot nu a fost adevărată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Ponta a afirmat că situaţia a demonstrat că afirmaţia ministrului de Interne, Ioan Rus, din 24 iulie, conform căruia numărul total al cetăţenilor cu drept de vot este de 18,2 milioane persoane, nu a fost adevărată, adăugând că vrea să rezolve cererea CC şi apoi să stabilească responsabilii.

”S-a dovedit că afirmaţia nu a fost adevărată”, a spus Ponta, la Realitatea TV, întrebat despre declaraţia din 24 iulie a ministrului de Interne.

Întrebat în continuare dacă vor "cădea capete", premierul a precizat că doreşte ca mai întâi să rezolve solicitarea primită din partea Curţii Constituţionale şi abia apoi să vadă cine este responsabil.

El a mai arătat că miniştrii Ioan Rus şi Victor Paul Dobre au semnat adresa de trimitere a datelor pentru numărul de CNP-uri, existentă la serviciul de evidenţă a persoanei la nivel centralizat, dar că judecătorii Curţii au cerut date reale privind listele electorale permanente.

Premierul a susţinut totodată că în întâlnirea avută, vineri, cu preşedintele interimar Crin Antonescu nu a discutat despre o eventuală remaniere a Guvernului.

În 24 iulie, ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a anunţat că numărul total al cetăţenilor cu drept de vot este de 18.292.514.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite