Politicienii tineri au găsit Adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

faţa celuilalt sinceritatea şi pensionari care au câte o nemulţumire de ordin social sau personal - la cortul ADEVĂRUL a fost în permanenţă aglomeraţie şi coadă la Detectorul de

faţa celuilalt sinceritatea şi pensionari care au câte o nemulţumire de ordin social sau personal - la cortul ADEVĂRUL a fost în permanenţă aglomeraţie şi coadă la Detectorul de adevăr… Dintre politicieni, primii care au răspuns invitaţiei fără să stea deloc pe gânduri au fost Cosmin Guşă, Lavinia şandru, Victor Ponta şi Daciana Sârbu.

În cea de-a doua zi a campaniei "Testează-te la detectorul de adevăr", iniţiată de ziarul Adevărul şi desfăşurată în Piaţa Universităţii, Lavinia şandru a fost primul invitat care s-a supus, cu zâmbetul pe buze, probei de "foc". Deputata PIN a sosit la locul faptei direct de la parlament şi, dacă n-ar fi cunoscut-o de la emisiunile de televiziune, mulţi dintre cei prezenţi ar fi luat-o drept una dintre studentele de la Universitatea aflată în apropiere…Lavinia a răspuns mai multor întrebări legate de activitatea ei politică, de mult comentata sa plecare din Partidul Democrat, dar şi de viaţa personală, care acum este marcată de o împlinire extraodinară, ea fiind însărcinată în două luni. Dezinvoltă şi spontană ca de obicei, tânăra politiciană a avut un dialog foarte relaxat cu cei doi psihologi care i-au analizat emoţia vocală în timpul cât s-a aflat conectată la aparatul de aflat adevărul…Concluzia a fost că Lavinia este o persoană sinceră, care spune doar ceea ce gândeşte, fără a avea vreo clipă intenţia să-şi "cosmetizeze" părerile, pentru a-şi crea o imagine de zână bună în ochii opiniei publice. În aceste condiţii, preşedintele Traian Băsescu poate sta liniştit: Lavinia nu este supărată pe el. Aşa a declarat, aşa a confirmat Detectorul de adevăr!

Certificat de sinceritate pentru Victor Ponta şi Daciana Sârbu
Victor va candida la preşedinţie, Daciana vrea să rămână europarlamentar
Chiar dacă se spune că în politică adevărul se ocoleşte, doi tineri deputaţi, Daciana Sârbu şi Victor Ponta, au primit de la Detectorul de adevăr al cotidianului Adevărul "calificativul de sinceritate". Cei doi au răspuns cam la fel atunci când au fost întrebaţi dacă le-a trecut prin cap vreodată să plece din PSD. Ei au recunoscut că au existat momente în care nu s-au mai simţit chiar confortabil în acest partid. Toţi cei care au trecut ieri pe la fântâna din Piaţa Universităţii au putut să audă chiar de la Daciana Sârbu că-şi doreşte să fie europarlamentar, la fel cum şi Victor Ponta nu şi-a ascuns aspiraţia de a candida la funcţia supremă în stat, dar, este adevărat, peste vreo 15 ani, pentru că nu crede că România are nevoie de un preşedinte mai tânăr de 50 de ani. Prezenţa Dacianei Sârbu ieri în Piaţa Universităţii a stârnit evident şi curiozitatea, mai ales a tinerilor care-şi aşteptau rândul să intre la detectorul de adevăr.

Guşă, sincer ca un sfânt
Sincer ca un sfânt... politician. Acest diagnostic a apărut pe afişajul softului de analiză vocală în cazul liderului PIN, Cosmin Guşă, primul om politic care a căzut "victimă" experimentului de sinceritate la care cotidianul Adevărul i-a invitat, luni, în Piaţa Universităţii, pe bucureşteni. Manifestarea, care se va întinde pe tot parcursul acestei săptămâni, oferă celor interesaţi posibilitatea de a verifica, într-un mod amuzant, veridicitatea propriilor afirmaţii. Relaxat, Guşă s-a distrat cu întrebările mai mult sau mai puţin incomode puse de echipa de psihologi. Potrivit micului chestionar la care a fost supus, deputatul PIN crede de cele mai multe ori în ceea ce spune şi susţine. Deşi politica este pentru el mai mult un hobby, soţia aflându-se în prim-plan, Guşă recunoaşte că nu de puţine ori a folosit metode mai puţin ortodoxe în atingerea obicetivelor propuse sau a apelat la minciună "forţat de context". "În marea majoritate, în timpul campaniei electorale", ne lămureşte Guşă. Pasiunea pentru politică nu ar reprezenta însă o piedică pentru liderul PIN în luarea unei decizii de retragere din această lume dacă binele public ar dicta un asemenea gest. Sinceri ca un sfânt au fost şi cea mai mare parte a bucureştenilor care au avut curajul să se supună testului de adevăr, puţini arătându-se "mincinoşi de îngheaţă apele". Mulţi au dorit, de altfel, să se convingă dacă sinceritatea afirmaţiilor lor va fi probată corect de aparat. În marea lor majoritate tineri, singuri, grupuri şi cupluri, ei s-au amuzat de ineditul situaţiei, distrându-se pe seama întrebărilor şi răspunsurilor date de colegi sau de prieteni.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite