Politicienii fac turul României în mitinguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Susţinătorii şi opozanţii preşedintelui suspendat au încheiat etapa Iaşi şi se pregătesc pentru megamanifestaţiile de la Bucureşti, programate în această

Susţinătorii şi opozanţii preşedintelui suspendat au încheiat etapa Iaşi şi se pregătesc pentru megamanifestaţiile de la Bucureşti, programate în această săptămână

Confruntarea dintre taberele pro şi contra Băsescu devine din ce în ce mai dură pe măsură ce data referendumului se apropie.

Pediştii şi social-democraţii au organizat, ieri, la Iaşi, două mitinguri-gigant, la câţiva paşi unul de altul. Liberalii, în frunte cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, au lansat, de la Bucureşti, un nou atac dur la adresa lui Traian Băsescu. Înainte de manifestarea din Moldova, preşedintele suspendat şi-a îndreptat atenţia către românii de pretutindeni, cărora le-a spus că un "NU" la referendum ar putea provoca "o nouă revoluţie".

Primul-ministru a făcut, ieri, în faţa liberalilor participanţi la Conferinţa extraordinară a PNL Bucureşti, lista oligarhilor preşedintelui suspendat. "Traian Băsescu vorbeşte de oligarhi, dar uită să vorbească de matrapazlâcurile în care s-a implicat personal. Uită de găurile pe care care le-a făcut în buzunarele românilor prin cadourile făcute către Alro, Euroconstruct, Bucşaru, Umbrărescu, Căşuneanu şi lista este foarte lungă", a spus Tăriceanu. El a precizat că preşedintele era în 2004 un personaj responsabil, care însă acum a devenit obsedat de bani şi de putere. "Nu vrem să devenim o republică bananieră, condusă de un demagog, care nu mai doreşte să colaboreze cu nimeni", a declarat şeful guvernului.

Orban îl propune pe Băsescu şef peste hidrobiciclete

Vicepreşedintele Ludovic Orban a continuat tirul la adresa lui Băsescu. Orban a spus că acesta a colaborat cu Securitatea, că este "o apă şi-un pământ cu Adrian Năstase" şi că este "omul" lui Sorin Ovidiu Vântu. "După demitere şi după ce PNL va câştiga Primăria Capitalei, îi vom oferi lui Traian Băsescu un loc de muncă la conducerea flotilei de hidrobiciclete din Parcul Herăstrău, nu la conducerea flotilei de vaporaşe, pentru că s-ar putea să nu mai trecem de pe un mal pe celălalt fiindcă s-ar putea să vândă vaporaşele", a afirmat Ludovic Orban.

Conservatorii, în vizită la Golden Blitz

Primarii şi consilierii PC au manifestat, sâmbătă, în faţa câtorva dintre proprietăţile lui Traian Băsescu şi a localurilor deţinute de apropiaţii săi, în Bucureşti. Aleşii locali ai conservatorilor s-au oprit mai întâi la restaurantul frecventat de către şeful statului, unde au lăsat un banner pe care scria "Traian Băsescu + Golden Blitz = afaceri ilegale". Următorul "punct de atracţie" vizitat a fost casa din strada Mihăileanu, pe care Băsescu şi-a atribuit-o pe vremea când era primar al Capitalei. În "circuit" a fost inclusă şi casa din Otopeni a preşedintelui suspendat.

Arme în bătălia pentru referendum

Pro Băsescu

Traian Băsescu: "Oligarhii României sunt Voiculescu, Patriciu, Tăriceanu, Hrebenciuc, chiar şi Iliescu, care este mult prea îndrăgostit de putere pentru vârsta lui. România nu poate fi liberă atât timp cât un grup restrâns crede că poate conduce România, atât timp cât crede că poate schimba ce au votat românii."

Monica Macovei: "Trebuie să luptăm cu corupţia politică, deşi avem şi politicieni corupţi. După ce au remaniat guvernul şi au scos PD de la guvernare, acum ne cer linişte. În linişte se fură, nu se face reforma."

Pentru demitere

Ludovic Orban: "Traian Băsescu este un actor care este în stare pentru aplauze şi pentru un bănuţ să facă giumbuşlucuri, să-şi schimbe faţa, să facă tumbe, să facă orice fel de maimuţăreală numai pentru a fi apludat de public."

Mircea Geoană către Traian Băsescu: "Dacă Ion Iliescu e oligarh, înseamnă că dumneata eşti capul mafiei din România."

Călin Popescu Tăriceanu: "Traian Băsescu vorbeşte de oligarhi, dar uită să vorbească de matrapazlâcurile în care s-a implicat personal."

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite