Plenul Parlamentului a votat noii membri ai CNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plenul Camerei Deputaţilor
Plenul Camerei Deputaţilor

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor i-a votat, astăzi, pe Viorel Vasile Buda (PNL), Lorand Turos (UDMR), Maria Monica Gubernat (PSD), Răsvan Popescu (PSD), Florin Gabrea (Preşedinţie) şi Laura Corina Georgescu (Guvern) în calitate de membri titulari ai CNA.

Totodată, plenul reunit i-a votat pe Nicoleta Nicolae Ioana (PNL), Orsolya Eva Borsos (UDMR), Gheorghe Bălăşoiu (PSD), Mircea Valeriu Deacă (Preşedinţie) şi Alexandru Ion Giboi (Guvern) în calitate de membri supleanţi ai CNA.

Candidaţii propuşi de PDL, respectiv Ioan Onisei - membru titular şi Marius Iuraşcu - supleant, nu au întrunit voturile necesare validării, ca şi Avram Crăciun - membru titular propus de UNPR.

Potrivit Legii audioviziualului, candidaturile se aprobă cu voturile majorităţii parlamentarilor prezenţi.

La şedinţa de astăzi, din totalul de 427 de senatori şi deputaţi au fost prezenţi un număr de 234 de aleşi.

Pe buletinul de vot au fost înscrise numele a şase persoane, parlamentarii trebuind să taie două dintre acestea, având în vedere că două nominalizări aparţineau Senatului şi două - Camerei Deputaţilor. Două nominalizări au fost făcute de Preşedinţie, respectiv de Guvern.

Totodată, liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a precizat că lipsa parlamentarilor democrat-liberali de la şedinţa de marţi a plenului a fost cauzată de faptul că aceştia nu au aflat decât la ora 13.00 de convocarea acestei şedinţe. Mircea Toader a mai spus că discuţia privind numirea noilor membri ai CNA s-a amânat o dată, pentru ca liderii de grup să găsească posibilitatea ca un membru propus de PDL, Ioan Onisei, să fie în CNA, însă această discuţie nu a mai avut loc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite