Pleacă Daniel Morar de la DNA?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mandatul lui Daniel Morar la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie va înceta în data de 12 august. Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, este cel care trebuie să propună fie un nou

Mandatul lui Daniel Morar la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie va înceta în data de 12 august. Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, este cel care trebuie să propună fie un nou şef, fie să-i acorde lui Morar încă un mandat.

DNA a făcut obiectul mai multor scandaluri, procurorii fiind acuzaţi deseori că fac dosare politice la comandă. De fiecare dată, Morar a replicat că astfel de acuze trebuie probate şi a asigurat că anchetele DNA sunt imparţiale şi independente.

Numele lui Morar era dat aproape ca sigur pentru un nou mandat la şefia DNA, în contextul în care raportul Comisiei Europene privind starea justiţiei din România recomanda "stabilitate" în domeniul anticorupţiei. De "stabilitate" a vorbit şi ministrul Predoiu, însă a precizat ulterior că era vorba despre instituţie per ansamblu. Procurorul general Laura Kovesi a opinat că stabilitatea DNA se referă la modul de organizare a acestei instituţii.

Politicienii se revoltă

Posibilitatea prelungirii mandatului lui Morar nu a trecut neobservată nici de politicieni. Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a precizat că este foarte posibil ca PSD să depună în toamnă o moţiune simplă la adresa ministrului Predoiu, dacă acesta îi va prelungi mandatul lui Daniel Morar.

"Noi vrem un procuror independent şi apolitic, nu unul care timp de trei ani i-a persecutat pe liderii opoziţiei, în special pe cei din PSD", a declarat Ponta. La rândul său, liberalul Crin Antonescu este de părere că prelungirea mandatului lui Morar ar dăuna imaginii guvernului Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite