Planul lui Blaga împotriva lui Boc: triplarea numărului de votanţi la Convenţia Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Blaga vrea să răstoarne calculele iniţiale privind organizarea Convenţiei Naţionale, urmând să le propună celor doi contracandidaţi ai săi la şefia PDL, Emil Boc şi Theodor Paleologu, triplarea numărului de delegaţi.

“S-au plâns mulţi primari că sunt foarte nemulţumiţi că nu pot vota. Este bine să aibă şi ei un cuvânt de spus”, a explicat unul dintre susţinătorii secretarului general al PDL. Potrivit acestuia, Blaga ar miza pe faptul că nemulţumirile democrat-liberalilor “din talpa partidului” faţă de constrângerile financiare la care au fost supuşi de premier se va transforma într-un vot favorabil moţiunii sale. Strategia lui Blaga s-ar putea întoarce însă împotriva sa, atâta vreme cât primarii vor depinde de “generozitatea” lui Boc şi după congres, având în vedere că schimbarea acestuia de la Palatul Victoria pare să fie un scenariu abandonat.

“De ce nu? Nu cred că este în favoarea unuia sau altuia dintre candidaţi. Eu sunt de acord, până la urmă o mai mare reprezentare este o idee foarte bună. Este doar o chestiune de logistică, la care eu nu prea mă pricep”, a declarat pentru “Adevărul” Theodor Paleologu.

Susţinătorii lui Boc nu au obiecţii

“Noi am stabilit iniţial să fie 1.400 de delegaţi la Convenţie, în funcţie de sala pe care am găsit-o la Parlament pentru eveniment, Sala Palatului fiind ocupată. Nu este nicio problemă să ne întâlnim şi să stabilim alt număr de delegaţi, dacă avem o altfel de variantă, este bine pentru reprezentarea partidului”, a declarat Sulfina Barbu, preşedintele comisiei de organizare a alegerilor.

De acord cu propunerea lui Blaga se declară şi susţinătorii apropiaţi ai premierului. “Eu sunt de acord. Trebuie să găsim o sală mai mare şi facem aşa! Discutăm, nu e nimic rău în a avea mai mulţi votanţi!”, a spus vicepreşedintele Ioan Oltean. “Susţin din tot sufletul mărirea numărului de delegaţi! Aceasta ar însemna ca premierul Emil Boc să fie validat ca preşedinte de un număr şi mai mare de democrat-liberali, ceea ce nu face decât să-i sporească autoritatea!”, a comentat şi vicepreşedintele Florin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite