VIDEO Cum s-a luptat Pivniceru cu Băsescu şi Predoiu pe tema independenţei justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul CSM, Mona Pivniceru. Foto Alex Policală
Judecătorul CSM, Mona Pivniceru. Foto Alex Policală

Propunerea premierului pentru Ministerul Justiţiei, Mona Pivniceru, a dus o luptă crâncenă împotriva imixtiunii politicului în dosarele judiciare, intrând în conflict în spaţiul public cu Traian Băsescu şi Cătălin Predoiu.

Un lung schimb de replici între Mona Pivniceru şi Traian Băsescu a avut loc în toamna anului 2009, atunci când judecătoarea l-a acuzat pe preşedintele ţării că dă semnale care pot fi catalogate drept interferenţe în justiţie.

"Nu aveţi răbdare să discutaţi cu noi? Dacă prezidaţi această şedinţă, aveţi răbdare să ascultaţi punctul nostru de vedere (...) Aveţi măcar aparenţa că ne ascultaţi şi pe noi", i-a spus Pivniceru lui Băsescu, iar acesta a replicat: "Doamnă, păi vă ascult la televizor, când apăreţi la televizor mă uit la dumneavoastră ca la Dumnezeu".

Pivniceru i-a vorbit lui Băsescu, la CSM, despre faptul că judecătorii au o activitate foarte grea, în condiţiile în care au foarte multe cazuri de judecat, într-o mare de prevederi legislative contradictorii. Ea i-a spus şefului statului că este dispusă să organizeze o simulare de proces, la care să participe Traian Băsescu, menţionând că astfel ar putea înţelege şi preşedintele cât de grea este activitatea de judecător, aminteşte Mediafax. Replica preşedintelui a fost promptă: "V-aş condamna imediat, doamnă, dacă eu aş fi judecător", la care Pivniceru a răspuns că se referea la un proces civil.

În acea perioadă, Pivniceru a avut o dispută televizată şi cu ministrul Justiţiei de atunci, Cătălin Predoiu.

Schimbul de replici tăioase între preşedinte şi Mona Pivniceru a ajuns să fie parodiat de actorii cunoscutului serial "Mondenii".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite