Pivniceru, despre relația cu Băsescu: Este o relaţie normală, instituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a vorbit, luni seara, în cadrul unei emisiuni TV, despre relaţia sa cu preşedintele Traian Băsescu, despre care a spus că este una normală, instituţională.

"Este o relaţie să zic normală, instituţională", a precizat Pivniceru, la Antena 3,  subliniind în acelaşi timp că nu l-a consultat pe Traian Băsescu în legătură cu numirea Codruţei Kovesi la Bruxelles.

"Dacă scrie independent în dreptul meu se cheamă cu adevărat independent. Când o să vedeţi că îmi prezint demisia atunci să ştiţi că independenţa mea a fost afectată până la limita la care e tolerabil", a spus ministrul Justiţiei.

Ea a susţinut că nimeni nu are voie să folosească justiţia sau ideea de independenţă a justiţiei în lupta politică.

"Nimeni, indiferent de abaterile pe care le-au făcut şi unii şi alţii la un anumit nivel, într-o bătălie mediatică, nimeni nu trebuie, nu poate, şi în niciun caz, trebuie interzis, să mai folosească justiţia sau ideea de independenţă în lupta politică", a adăugat Pivniceru.

Ministrul a povestit cum a fost nevoită să explice despre independenţa sistemului judiciar la Bruxelles deoarece în viziunea celor de acolo în sistemul de justiţie este integrată şi Curtea Constituţională.

Pivniceru a spus că, în opinia sa, justiţia din România este independentă de mai multă vreme, subliniind că nu discută de conduite individuale.

Mona Pivniceru a precizat că a acceptat să fie numită ministru al Justiţiei într-o perioadă destul de tulbure, dar că şi-a dat seama că cineva trebuie, prin aportul lui, oricât cât de minim ar fi el, să contribuie la normalizarea situaţiei. Ea a explicat că demisia sa din funcţia de judecător s-a datorat unor împrejurări de context.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite