Ping-pong cu cererea de percheziţie la casele preşedintelui Camerei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E un circ din ăsta... Ne trimite această cerere ca la ping-pong. E jenant", a spus Macovei. Ministrul a precizat că nu are la îndemână alte pârghii legale şi că, în cazul în care conducerea

E un circ din ăsta... Ne trimite această cerere ca la ping-pong. E jenant", a spus Macovei. Ministrul a precizat că nu are la îndemână alte pârghii legale şi că, în cazul în care conducerea forului legislativ îi va returna scrisoarea, ea va continua să o expedieze în aceeaşi formă de fiecare dată. "O s-o tot trimit înapoi. N-am ce să fac, n-o pot modifica, pentru că aşa este corectă", s-a plâns titulara de la Justiţie. Ea a explicat că nu a făcut recomandări parlamentarilor în documentul respectiv, ci doar a arătat că a fost sesizată de procurorii care instrumentează cazul lui Adrian Năstase, conform Codului de procedură penală. Macovei a subliniat că solicitarea nu mai trebuia semnată nici de Daniel Morar, şeful DNA, nici de procurorul general Ilie Botoş, aşa cum susţin liderii PSD.

Năstase: "Pare exotic ca ministrul justiţiei să ne explice Regulamentul"
"Pare oarecum exotic ca ministrul justiţiei să explice Biroului Permanent cum trebuie aplicat Regulamentul Camerei, dar trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul", a fost răspunsul lui Năstase la cea de-a doua solicitare de percheziţie. El a invocat articolul din Regulamentul Camerei care prevede că orice punct aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Birou Permanent trebuie să fie aprobat şi abia după îndeplinirea acestei prevederi este sesizat plenul. "Nu vreau să comentez pe fond. Doamna ministru ne-a explicat şi cum să interpretăm Constituţia. Luni vom relua discuţiile în Biroul Permanent al Camerei şi vom decide cum vom proceda mai departe", a mai afirmat Năstase. El a apreciat că adevărata problemă este dacă "această percheziţie este realizată în termeni constituţionali şi conform procedurilor, şi nu dacă se face sau nu se face. Este o chestiune formală. În final, plenul decide", a mai spus Năstase.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite