Piedone, gata de salt din barca PC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone a demisionat ieri din funcţia de prim-vicepreşedinte al PC şi a cerut Congres Extraordinar. Conservatorii susţin că a bătut palma cu UNPR.

În scrisoarea de demisie pe care a semnat-o ieri, Piedone a cerut convocarea congresului extraordinar al PC în maximum 30 de zile, „pentru a da posibilitatea tuturor preşedinţilor de filiale din ţară de a-şi exprima punctul de vedere în ceea ce priveşte viitorul partidului, cât şi de a alege o nouă conducere". El a susţinut că îşi va depune candidatura pentru şefia PC. Obiectivul: „resuscitarea şi sprijinirea evoluţiei doctrinare a partidului şi conferirea locului pe care îl merită pe eşichierul politic".

Anunţul edilului conservator a fost pus de preşedintele PC, Daniel Constantin, pe seama negocierilor pe care Piedone le-ar avea cu UNPR. Edilul nu a putut fi contactat pentru a comenta aceste informaţii. Constantin a mai susţinut că actuala putere face racolări prin şantaj, menţionând că primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, „ar avea, se pare, anumite vulnerabilităţi" şi şi-a luat concediu medical pentru a negocia cu liderii UNPR. „Puterea încearcă cu disperare să destabilizeze USL. Dacă nu a reuşit să compromită relaţiile dintre PC, PNL şi PSD, încearcă astăzi să creeze tensiuni în interiorul partidelor care formează USL. PC a devenit o ţintă predilectă a Puterii. Racolările se fac prin cadouri şi promisiuni, ca în cazul Ciuhodaru, sau prin şantaj, ca în cazul Piedone, care ar avea, se pare, anumite vulnerabilităţi", a acuzat Daniel Constantin.

„Şi dă-i şi luptă..."

Şeful PC a mai spus că Piedone îşi trădează toate angajamentele asumate faţă de românii care i-au acordat încrederea, fiind un caracter „slab şi vulnerabil". „Criza pune la încercare caracterele! Cei slabi, cei şantajabili, fac întotdeauna compromisul cu Puterea. Ceilalţi continuă lupta! Partidul Conservator va continua lupta cu Traian Băsescu, PDL şi partidele-clonă care gravitează în jurul Puterii, pentru a-i elibera pe români de un sistem corupt şi agresiv care le-a furat speranţa şi demnitatea", susţine Constantin.

Grapini: „Nu mă interesează trădătorii!"

Daniel Constantin a vorbit şi despre sancţiuni în ceea ce-l priveşte pe C.P. Piedone, deşi acesta şi-ar pregăti, de fapt, plecarea din partid. Negocierile pe care Piedone le-ar purta cu liderii formaţiunii controlate de generalul Gabriel Oprea au fost confirmate şi de surse din UNPR, care au mai susţinut că edilul ar putea anunţa chiar peste o săptămână că „împărtăşeşte valorile UNPR", în condiţiile în care mandatul său de la Primărie nu-i permite înscrierea în altă formaţiune politică.

Şi vicepreşedintele PC, Maria Grapini, a pus nemulţumirea cu care „s-a trezit peste noapte" Piedone pe seama negocierilor pe care acesta ­le-ar fi purtat cu reprezentanţii altor partide, în ciuda sprijinului pe care conservatorii i l-au dat pentru Primăria Capitalei. „Mie nu-mi plac trădătorii, chiar nu mă interesează ce face Piedone, dar nu-mi explic gestul lui, cu atât mai mult cu cât l-am văzut cum, la ultima şedinţă de partid la care a participat, îl ruga pe Daniel Constantin să-l anunţe ca şi candidat la Primăria Capitalei", a declarat şefa conservatorilor din Timiş pentru „Adevărul". „Eu nu l-am auzit niciodată să fie nemulţumit, iar la ultima şedinţă nu a venit, pretinzând că e bolnav", a declarat şi conservatoarea Liliana Mincă.

Situaţia edilului de la sectorul 4, pe care liderii PC îl susţineau pentru o candidatură la Primăria Capitalei, a fost mărul discordiei în USL. Tensiunile dintre conservatori, pe de-o parte, liberali şi social-democraţi, pe de altă parte, au fost generate de anunţul privind sprijinul USL pentru Sorin Oprescu. Iniţial, nemulţumiţi, conservatorii au anunţat că vor merge separat la alegerile locale. Tensiunile au fost curmate însă în această săptămână, când liderul liberal Crin Antonescu a participat la Biroul Politic al PC, amintindu-le conservatorilor că reprezintă un partid mic.

Prevederile statutului PC

- Congresul se convoacă o dată la patru ani de către Consiliul Naţional al Partidului Conservator, cu cel puţin 30 de zile înainte de desfăşurarea lucrărilor, transmiţându-se totodată Filialelor Judeţene ordinea de zi şi documentele supuse dezbaterii.
- Congresul poate fi convocat şi în sesiuni extraordinare de către Consiliul Naţional, la iniţiativa preşedintelui partidului, a Biroului Politic sau a unei treimi din numărul membrilor Consiliului Naţional, cu cel puţin 15 zile înainte de desfăşurarea lucrărilor.


Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite