UPDATE Piedone cere congres şi vrea şefia PC. Conservatorii spun că a bătut palma cu UNPR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Popescu Piedone a anunţat azi că demisionează din funcţia de prim-vicepreşedinte al PC şi cere convocarea congresului extraordinar al partidului, dorind să candideze la funcţia de preşedinte. Actualul lider al PC, Daniel Constantin, susţine că Puterea face racolări prin şantaj, adăugând că primarul Sectorului 4 are "anumite vulnerabilităţi" şi şi-a luat concediu medical pentru a negocia cu liderii UNPR.

Congresul ar urma să fie convocat în maximum 30 de zile de la data demisiei, pentru a da posibilitatea liderilor de organizaţii să decidă viitorul formaţiunii şi să aleagă o nouă conducere, potrivit comunicatului de presă, remis "Adevărul" şi semnat de edilul conservator.

"În cadrul acestui congres, îmi voi anunţa intenţia de a candida la preşedinţia partidului, pentru a resuscita şi sprijini evoluţia doctrinară, cât şi pentru a conferi pe deplin acestui partid locul pe care eu consider că îl merită şi îl poate obţine prin propriile forţe, pe eşichierul politic românesc", se mai arată în comunicat, Piedone sugerând astfel că doreşte ieşirea din USL.

Situaţia edilului de la sectorul 4, pe care liderii PC îl susţineau pentru o candidatură la Primăria Capitalei, a fost mărul discordiei în USL. Tensiunile dintre conservatori, pe de-o parte, liberali şi social-democraţi, pe de altă parte, au fost generate de anunţul privind sprijinul USL pentru Sorin Oprescu. Iniţial, nemulţumiţi, conservatorii au anunţat că vor merge separat la alegerile locale. Tensiunile au fost curmate însă în această săptămână, când liderul liberal Crin Antonescu a participat la Biroul Politic al PC, amintindu-le conservatorilor că reprezintă un partid mic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite