Voiculescu l-a întors din drum pe Piedone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piedone a contestat conducerea PC şi a cerut congres extraordinar
Piedone a contestat conducerea PC şi a cerut congres extraordinar

Biroul Executiv Central al PC a decis marţi să continue colaborarea cu primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, acuzat de negocieri cu UNPR şi PNL.

UPDATE 13.25 UPDATE Dan Voiculescu l-a convins pe Cristian Popescu Piedone să nu demisioneze din PC, promiţându-i organizarea unui congres extraordinar, afirmă surse din PC. Piedone va candida pentru funcţia de preşedinte al PC.
De altfel, liderii PC au anunţat, ieri, că vor decide în perioada următoare dacă vor face congres extraordinar sau nu. Cristian Popescu Piedone a declarat că în partid trebuie să existe o competiţie şi că dacă se va face un congres va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului.

 UPDATE 12.05 Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, revine asupra deciziei de a demisiona din funcţiile deţinute în PC, astfel că rămâne prim-vicepreşedinte al partidului şi preşedinte al filialei Bucureşti, a anunţat liderul PC, Daniel Constantin, într-o conferinţă de presă la finalul întâlnirii.

Liderul PC: "Relaţia mea cu domnul primar Cristian Popescu Piedone s-a bazat pe respect şi încredere. Am decis să trecem peste orgolii personale şi să avem o discuţie. Piedone este şi va rămâne vicepreşedinte al partidului, preşedinte al organizaţiei de Bucuresti şi primar al sectorului 4. A fost o perioadă grea pentru PC. Astăzi, din punctul de vedere al PC, s-a pus punct oricărei speculaţii"-

Piedone: "Să nu se mai comenteze că voi candida la nu ştiu ce Primărie a Capitalei din partea a nu ştiu ce partid. Voi fi candidatul PC la Primăria sectorului 4. Amandoi vrem binele acestui partid. A fost un singur scurtcircuit, atunci cu candidatura la Primăria Capitalei".

Ştirea iniţială:

"Fiind simplu membru de partid în momentul de faţă domnului Piedone i se poate aplica orice sancţiune, începând cu atenţionarea verbală, până la excluderea din partid. Nu ştiu ce îi vom da. Mi-e greu să fac recomandări pentru că este o persoană în care am avut foarte mare încredere. E posibil să mă abţin de la votul care va fi dat în Biroul Executiv", a afirmat liderul PC Daniel Constantin. Excluderea din partid i-ar permite lui Cristian POpescu Piedone să își păstreze mandatul de primar al sectorului4, pe care l-ar pierde doar în cazul demisiei din partidul cu care a câștigat alegerile.

Chiar dacă liderii PC susţin că primarul sectorului 4 vrea să plece la UNPR și că Piedone a negociat deja cu Gabriel Oprea, acesta a primit o ofertă chiar din interiorul USL. PNL i-ar propus lui Cristian Popescu Piedone să candideze din partea USL ca independent la primăria sectorului 4, afirmă surse liberale. Negocierile ar fi fost purtate de lideri ai filialei PNL Bucureşti. Liberalii iau în calcul această variantă, în cazul în care Piedone va fi exclus din PC.

De altfel, plecarea lui Piedone la UNPR a fost pusă la îndoială de un alt politician din USL, liderul PSD Victor Ponta. "Piedone e prea deştept ca să se ducă la UNPR. Ca să te lipeşti de figurile alea sinistre - e prea deştept! Îi păcăleşte, cum îi păcălesc mulţi primari", a opinat Ponta. El a mai spus că Piedone nu trebuie comparat cu Ciuhodaru. "Piedone azi e membru al USL. Nu mi-am schimbat părerea că e cel mai bun candidat pe care USL poate să-l aibă în Sectorul 4. Nu-l comparaţi cu Ciuhodaru, pentru că îl băgaţi în ridicol. Ciuhodaru a fost în şapte partide în cinci zile, îl vor vota Simirad şi Oprea cu stetoscopul de gât", a spus Ponta.

Piedone a demisionat, vinerea trecută, din toate funcţiile deţinute în PC și a cerut organizarea unui congres al partidului la care dorea să candideye pentru șefia conservatorilor . În replică, preşedintele conservatorilor a susţinut că edilul are „anumite vulnerabilităţi" şi şi-a luat concediu medical pentru a negocia cu liderii UNPR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite